Според Ердоган вероятността Русия да нападне Украйна не е реалистична.Перспективата

...
Според Ердоган вероятността Русия да нападне Украйна не е реалистична.Перспективата
Коментари Харесай

Ердоган: Нахлуване на Русия в Украйна не е реалистично

Според Ердоган вероятността Русия да нападне Украйна не е реалистична.

Перспективата за съветска инвазия в Украйна не е реалистична. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган, разяснявайки опцията съветската войска да нахлуе в Украйна, съобщи организация " Ройтерс ", цитирайки негово изявление пред телевизия NTV по време на визитата му в Албания, съобщи Факти.

Западните страни предизвестиха, че Русия се готви за ново нахлуване против Украйна, откакто струпа десетки хиляди свои бойци покрай украинската граница. Москва изнудва НАТО да даде гаранции, че в никакъв случай няма да одобри Украйна и Грузия – искане, което НАТО отхвърли изрично. Ердоган обаче не счита, че съветската войска ще влезе в Украйна.

" Не виждам на нашествието на Русия в Украйна като реален метод, тъй като Украйна не е елементарна страна. Украйна е мощна страна ", сподели Ердоган пред кореспонденти по време на визитата си в Албания в понеделник. " За да предприеме тази стъпка Русия, тя ще би трябвало да преразгледа обстановката в целия свят и своята лична “, сподели той, добавяйки, че районът не може да одобри повече войни и сходен ход " няма да е верен “. " Разбира се, би трябвало да сложим тези въпроси на масата с господин Путин и да ги обсъдим ", сподели още турският президент.

Турция, сходно на другите страни, не признава противозаконната съветски окупация на украинския полуостров Крим. Нещо повече - Турция въоръжава украинските сили със своите военни дронове " Байрактар ". Турция се опълчва на съветската политика в Сирия и Либия, както и на анексирането на Крим през 2014 година. През ноември Ердоган сподели, че Турция е подготвена да бъде медиатор в рецесията, предложение, което Киев приветства, само че Москва отхвърли. Анкара също по този начин сподели, че глобите против Русия няма да бъдат решение на въпроса.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР