Според директора на Американската академия по медицина на съня е

...
Според директора на Американската академия по медицина на съня е
Коментари Харесай

Ръководство на експерт: Как да намалим сънуването на кошмари?

Според шефа на Американската академия по медицина на съня е естествено страховете и стресорите от всекидневието да се прокрадват в нашите сънища.

В стресови времена може да се чака ежедневните ни паники да попаднат в съня ни. По-неспокойният сън и събуждането по-често може да ни накара да си спомним повече от сънищата си. Ако сънувате кошмари през тези стресови времена, бъдете спокойни: специалист по съня споделя, че това е предстоящо и даже обикновено.

„ Вашите прекарвания и взаимоотношения денем могат да повлияят на сънищата ви и сега доста от нас прекарват време в гледане на вести или четене на публикации, които са напряко страшни “, споделя Дженифър Мартин, шеф на Американската академия по медицина на съня. " Естествено е страховете и стресорите от всекидневието да пробият път в нашите сънища. "

Това се назовава разбъркване на сънищата с действителността и се случва, когато вашите прекарвания от действителния живот се появят в съня.

Мартин прибавя, че измененията в моделите на сън, в това число фрагментиран сън (на части), могат да накарат хората да спят по-малко умерено, което значи, че си спомнят повече от сънищата си. Как обаче да се преборим с влошения сън?

Добрият сън

„ Повечето от сънищата ви се случват по време на „ бързото придвижване на очите “ или стадия на REM sleep (Rapid eye movement sleep) “, сподели Мартин. " Обикновено ще би трябвало да се разсъните по време на сън или малко след него, с цел да го запомните. " Този стадий е неповторима фаза на съня, характеризираща се с случайно бързо придвижване на очите, съпроводено от невисок мускулен тонус в цялото тяло и склонността на спящия да сънува живо.

Можете да намалите притеснителните сънища, като се наспите добре, по тази причина Мартин предлага няколко съвета:

- Създайте си табиет за тъкмо време (определен час) на заспиване и пробуждане. Възрастните се нуждаят от седем или повече часа на нощ за идеално здраве.

 понижаване на кошмарите

- Ограничете гледането на стресови вести преди лягане, с цел да не се фокусирате върху тях, до момента в който се пробвате да заспите.

- Поне 30 минути преди да изключите осветлението, подгответе тялото си за сън. Някои положителни способи за релаксация включват четене, слушане на успокояваща музика или медитация.

- Ограничете потреблението на алкохол и кофеин, тъй като и двете могат да нарушат качеството на съня.

- Справете се с терзанията и напрежението си денем. Записването на мислите да вземем за пример може да помогне за освобождение на терзанията, тъй че да не се спирате върху тях, когато си лягате.

- Ако нарушеният сън или кошмарите не престават, говорете със експерт по сън, поучава Мартин.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР