Според DigiTimes тази година Apple заема 55% от пазара на ...

Според DigiTimes тази година Apple заема 55% от пазара на

Apple може да завладее 60% от пазара на премиум смартфони благодарение на силното търсене на iPhone 14 Pro

Според DigiTimes тази година Apple заема 55% от пазара на смарт телефони от висок клас на цена над 500 щ. $, като в пиковите моменти продажбите доближават 60%. Очаква се, че компанията ще успее да се утвърди на тези позиции, в случай че мощното търсене на модели от новото семейство iPhone 14 продължи до края на годината.

Съобщава се, че Apple е поискала от главния производител на iPhone Foxconn да трансферира част от индустриалния потенциал на iPhone 14 към моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, с цел да отговори на огромното потребителско търсене. Междувременно производителите на съставни елементи във веригата за доставки на Apple не са били известени за понижаване на поръчките за нито един модел. Предполага се, че Apple просто е коригирала съотношението сред размерите на доставките на съставни елементи за другите модели устройства.
-->
При поръчка на iPhone 14 Pro или 14 Pro Max в разнообразни конфигурации предстоящият период за доставка към този момент е няколко седмици, което демонстрира нараснало търсене. Въпреки това базовият iPhone 14 не е толкоз издирван. Смартфонът може да бъде закупен от уеб страницата на Apple без изчакване за доставка. Базовият модел на смарт телефона може да бъде открит без особени усложнения и в магазините за продажба на дребно.

DigiTimes счита, че същинският индикатор за равнището на търсене на iPhone 14 Pro ще бъдат резултатите от продажбите през първия месец след вълната от предварителни поръчки. Отбелязва се, че миналогодишният iPhone 13 Pro е отбелязал " изключителни " продажби в дълготраен проект след вълната от предварителни поръчки, което е сигнал, че ползата на потребителите се е насочил към по-старите модели, които получават по-производителен хардуер и повече нови функционалности.

iPhone 14 има същия екран като iPhone 13, а хардуерът му е основан на същия процесор като този на iPhone 13 Pro. Що се отнася до iPhone 14 Plus, това устройство разполага с по-голям 6,7-инчов екран и батерия с по-голям потенциал.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg