Според действащия световен шампион в MotoGP Франческо Баная дължината на

...
Според действащия световен шампион в MotoGP Франческо Баная дължината на
Коментари Харесай

Баная: Състезанията на някои писти ще трябва да бъдат скъсени

Според настоящия международен първенец в MotoGP Франческо Баная дължината на надпреварите на част от пистите в календара на кралския клас ще би трябвало да бъде скъсена, поради включването на спринтовата конкуренция.

Спринтовият формат направи своя дебют в MotoGP пред миналия уикенд, когато се организира Гран При на Португалия. И двете надпревари на „ Портимао “ бяха извоювани от Баная, който показа след края на уикенда, че от физическа позиция уикендът в Португалия не е бил доста натоварващ, най-малко за него.

По мнението на италианския играч обаче на други трасета обстановката ще е по-различна. Именно заради тази причина той прикани уредниците на шампионата да съкратят главните съревнования, които се организират в неделя.

„ Със сигурност новият график е друг, а това беше неговият дебют, тъй че всички бяха малко по-изнервени. Сега аз съм толкоз изтощен, само че през вчерашния ден (събота) аз бях, тъй като денят беше доста дълъг.

„ Ако се класираш на първата редица имаш доста медийни отговорности преди да хапнеш и да започнеш подготовката си за спринта. Това е нещо друго и всички би трябвало да се приспособяваме към него, защото това е сегашната ни действителност.

„ Със сигурност на някои писти неделните надпревари ще би трябвало да бъдат скъсени. Тази писта не е толкоз физическа, само че такива като „ Муджело “ и „ Пистата на Америките “ са. Затова на тези трасета може би ще би трябвало да създадем промени “, съобщи Баная след неделното съревнование в Португалия.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Португалия Пълно класиране при водачите в MotoGP след Гран При на Португалия
Заради въвеждането на спринтовите надпревари форматът на целия уикенд в кралския клас бе изменен. Петъчният ден още веднъж включва две тренировки, само че втората е с 15 минути по-дълга, а общото класиране от двете петъчни сесии дефинира кои десетима водачи не престават непосредствено към втората фаза на квалификацията и кои ще би трябвало да преминат през нейната първа. Самата подготовка се организира в съботната заран, а резултатите от нея дефинират реда за пускане и за спринта, и за главното съревнование в неделя.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР