Според данни на СЗО през последните 20 години сърдечносъдовите заболявания,

...
Според данни на СЗО през последните 20 години сърдечносъдовите заболявания,
Коментари Харесай

Модерната кардиохирургия и роботизираната гръдна хирургия са решаващи за намаляване на смъртността в България

Според данни на СЗО през последните 20 години сърдечносъдовите болести, и в частност исхемичната болест на сърцето, не престават да бъдат главната причина за смъртността в международен мащаб. По данни на Национален статистически институт за 2021 година повече от половината от смъртните случаи в България са породени от заболявания на органите на кръвообращението. Регистрираните данни в нашата страна (54%) са надалеч по-високи от междинната смъртност от сърдечносъдови болести в цяла Европа (45%) и в Европейски Съюз (37%).
-->


Световно известният експерт в робот-асистираната гръдна хирургия проф. доктор Диего Гонзалес Ривас: „ Вие имате огромно бъдеще, тъй като вярвате, инвестирате и вършиме всеобща, съвременна и решаваща медицина. “

У нас лечебните заведения с клиники по кардиохирургия са 10, разпределени в шестте най-населени области – София (град), София (област), Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. През 2022 година по данни на НЗОК са осъществени общо 5682 кардиохирургични интервенции по четирите съществени клинични пътеки в тази компетентност. От тях 24%, или близо 1500 интервенции, са осъществени от екипите на,Сърце и Мозък’ в Плевен и Бургас при записана най-ниска болнична смъртност. Една трета от всички огромни интервенции при сложни малформации, изискващи изключително висока експертиза, са извършени точно в тези две кардиохирургии. На трето място се подрежда друга частна болнична конструкция, благосъстоятелност на задграничен вложител, в столицата.



Медицината е приложна просвета. Кардиохирургията е голяма  манифестация на тази истина. Колкото повече се практикува, толкоз повече хирурзите се усъвършенстват и по този начин пациентите избират най-хубавите, избавили най-вече животи.

Броят на осъществените в,Сърце и Мозък’ кардиохирургични оперативни процедури надвишава десетократно изискваните по стандарт 150 интервенции годишно, което ги трансформира в водач и първи избор на пациентите в страната. Знанията и уменията, прилагани ежедневно в огромния брой сполучливо осъществени, комплицирани кардиохирургични интервенции, поддържат и надграждат експертизата на екипите. Не инцидентно единствено от началото на годината две от светилата на кардиохирургията и торакалната минимално-инвазивна хирургия дойдоха от Швейцария и Испания, с цел да работят със експертите в Плевен и Бургас. Предстоят визити на международно известни клиницисти от Съединените щати и Германия.

Световноизвестният швейцарски кардиохирург проф. доктор Тиери Карел:

„ Голямо знамение е по какъв начин при тези доста ниски български цени на вашите клинични пътеки, постигате европейско, дори международно качество в болничната помощ. “ 

Здравеопазването е народен, надпартиен, екзистенциален и общоевропейски приоритет. Конкуренцията в опазването на здравето и далновидните стратегически частни вложения са решаващи носители на нововъведенията в бранша и съществена причина за задържане на младите лекари в страната и привличане на експерти от чужбина. Съществуват също отлични образци за положително взаимоотношение сред общински,  държавни и частни лечебни заведения в обособени райони и може елементарно да се реализира в цялата страна. По този път на конкуренция по качеството и съдействие във функционалностите и сред равнищата на подготвеност се издига ефикасността и привлекателността на здравните услуги, доста се уголемява достъпът до здравна помощ и най-важното, в дълготраен проект, се понижава смъртността и се смекчава демографската рецесия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР