Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се

...
Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се
Коментари Харесай

Червено месо – колко често и в какви количества?


Според австралийски наръчници за хранене аленото месо би трябвало да се ограничи до най-много 455 грама на седмица. Това се равнява на три или четири части варено месо с размер на длан. Твърди се, че прекомерната консумация на алено месо може да навреди на здравето и даже да докара до рак.

Спекулира се, че биологичното животинско месо , е по-здравословно от рутинното създадено месо. Органичните се отглеждат без пестициди и хербициди и не съдържат антибиотици и хормони. Нито един от тези етикети обаче не е типов и няма законово определение кое месо е органично и кое не, разясняват специалисти.

Тези, които се считат за органични, към момента употребяват пестициди . За тях се разяснява, че съдържат повече омега-3 мастни киселини, само че към момента няма научни доказателства за това. Проблем с биологичното месо е и по-високата цена, която може да бъде до два пъти повече от тази на останалите.

Неорганично създадените меса са от говеда, които се отглеждат с хормони, защото в Австралия се разрешава използването на естроген, прогестерон и тестостерон за развъждане на този вид животни.

Разликата сред месото с и без хормони обаче е малко и човек би трябвало да яде повече от 77 кг говеждо месо, с цел да получи същото равнище на естроген , като това при потреблението на яйце. Затова се смята, че месото, обработено с хормони, е също толкоз безвредно, колкото и това без.

От друга страна аленото месо е източник на желязо, цинк, омега-3 мастни киселини, витамин B 12, които са потребни за сърцето и мозъка. Месото на животното, захранвано с трева, съдържа по-високи равнища на мастноразтворими витамини като А и Е и омега-3 мастни киселини. Въпреки това тези равнища са по-ниски от тези на сьомгата.

Един от най-известните типове говеждо месо е Вагиу - Wagyu beef, което има високо наличие на мазнини. Нивата на ненаситени мазнини в това месо са по-високи от наситените, по тази причина то е здравословно. Характерно за него е ясно изразената мраморна конструкция, което основава топящ усет и мекост при консумация.

Може да се заключи, че аленото месо се класифицира от месните стандарти в Австралия съгласно наличието на мазнини, киселинност, цвят и други Разликата сред биологичното и небиологичното месо, месото от трева и зърно е доста дребна.

Твърди се още, че изборът на месо не зависи толкоз от рекомендациите, а от самостоятелния усет и желание.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР