Споразумението, постигнато от министрите на енергетиката на ЕС, за намаляване

...
Споразумението, постигнато от министрите на енергетиката на ЕС, за намаляване
Коментари Харесай

Еврокомисар: Имаме план за действие, в случай че Русия спре доставките

Споразумението, реализирано от министрите на енергетиката на Европейски Съюз, за понижаване на потреблението на газ с към 15 на 100 от август до май, ще ни помогне да преминем леко през зимата, в случай че тя е " нормална ", даже и Русия да приключи напълно доставките, съобщи еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон, представена от Ройтерс.

" Според първичните ни калкулации даже и всички изключения да бъдат употребявани, икономиите ще стигнат, с цел да преживеем една естествена зима ", съобщи Симсон на конференция, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ страните членки в този момент има проект за деяние, ако Русия спре доставките. Същевременно Европейски Съюз работи за увеличението на доставките на природен газ от Нигерия, което би понижило натиска на европейския газов пазар.

Планът за газа е мощен знак от страна на Европейски Съюз до всички тези, които го ненавиждат, уточни министърът на стопанската система Роберт Хабек.

На срещата на министрите на енергетиката той разяснява оповестеното нощес в допълнение понижаване на доставките по " Северен поток-1 ". " Смятам, че " Газпром " към този момент не е стопанин на личната си орис. Всичко се политизира, а договорите не се съблюдават ", съобщи Хабек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР