Споразумение за изцяло нова система за обработка на багажа (BHS)

...
Споразумение за изцяло нова система за обработка на багажа (BHS)
Коментари Харесай

Летище София инвестира десетки милиони в нова система за багаж

Споразумение за напълно нова система за обработка на багажа (BHS) подписаха седмица изпълнителният шеф на летище София Хесус Кабайеро (вдясно на снимката) и основният изпълнителен шеф на френския консорциум Alstef Group Никола Бретон. Договорът на стойност над 20 млн. лева включва доставка, инсталиране и поддръжка на най-модерното решение за ръководство на багажа на пасажерите.

Внедряването на системата е огромна стъпка в усъвършенстването на обслужването на пасажери и полети при обезпечено равнище на сигурност и надеждност на интервенциите. Съществуващата BHS е подвластна от една остаряла машина, до момента в който новата разполага с четири с общо тегло 7 тона и потенциал до 2400 багажа на час. Това ще разреши сигурната обработка на милиони чекирани багажи годишно.
-->
Системата транспортира записания багаж от зоната за регистрация за полет през 4 равнища на сигурност и поддържа тройно запазване на системите. По този метод се подсигурява най-високо равнище на надеждност и успеваемост в обслужването на багажите. Новата BHS разрешава както цялостно самообслужване (т. нар. self-bag drop) при предварителна регистрация за полет, по този начин и асистирано от чек-ин сътрудници обслужване.

„ Системата за ръководство на багажа е от основно значение за действието на летището. Придобиваме авангардно софтуерно решение, което ще ни направи по-бързи и по-ефективни в интерес на милионите ни пасажери. Проектът е част от цялостната промяна на летището, за която влагаме над 150 млн. лева до края на 2025 година “, съобщи Хесус Кабайеро при подписването на контракта.

„ За Alstef Group е наслаждение да си партнира с летище София при избора и внедряването на системата за обработка на багаж. По този метод поддържаме устрема на летището да обезпечи по-ефективно обслужване и по-приятно преживяване на своите пасажери “, сподели Никола Бретон.

С въвеждането в употреба на новия BHS Терминал 2 ще може да обслужва доста по-голям брой пасажери. Внедряването на системата е част от проекта за развиване на летището, който ще разреши на Терминал 2 да поеме целия трафик от съвсем 70-годишната постройка на Терминал 1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР