Спомняте ли си тъжната история на Хачико, който очаквал години

...
Спомняте ли си тъжната история на Хачико, който очаквал години
Коментари Харесай

Лоялно куче чака стопанина си пред болницата, в която издъхнал СНИМКИ

Спомняте ли си тъжната история на Хачико, който очаквал години мъртвия си собственик на гара в Япония? Оказва се, че различен негов другар също чакал своя човек, който към този момент не е сред живите. Лоялното четириного прекарало повече от година пред болница, очаквайки завръщането на мъртвия си притежател, написа Newsweek.

Историята му споделя фондацията Animal Kingdom (AKF), благотворителна организация за хуманно отношение към животните, основана във Филипините. Кучето Морган чакало денонощно пред централната университетска болница в Манила в Калукан. Собственикът му е бил признат там предходната година с COVID-19.

Мъжът умрял, само че Морган останал там, очаквайки, че приятелят му в последна сметка ще се върне. „ Семейството се пробвало да вземе Морган вкъщи, само че той постоянно се прибирал в болничното заведение “,  споделя представител на AKF.

Трудно е да се откри сигурно дали Морган е осъзнал, че притежателят му е умрял. Но какъвто и да е казусът, той останал непоколебимо правилен на своя човек. Въпреки, че гибелта на стопанина на животното го оставя единствено, то бързо откри грижа и поддръжка от лекари, студенти, медицински представители и пазачи от лечебното зеведение, които му осигурявали храна и вода.

„ Те го хранеха, а той беше разговорлив, деен и другарски надъхан. Те направиха всичко допустимо, с цел да се грижат за него “, споделя представителят на AKF. „ Те се погрижиха да не рапортуват за Морган от боязън, че ще го заловят и отведат в подслон, където е било допустимо даже да бъде евтаназиран. “

Персоналът го кръстил Морган, тъй като „ постоянно го намирали в болничното заведение покрай моргата “. Медиците решили, че кучето не може да живее на открито и потърсили различен вид за ориста му. Те се свързали със чиновници на фондацията, които му се притекли на помощ.

Въпреки че на личния състав в болничното заведение Морган към този момент липсва, те са щастливи да го видят на друго място, очаквайки новия си осиновител.

Морган се възвръща в Центъра за избавяне и рехабилитация на AKF в Капас, Тарлак. Той последователно възстановил тежестта си, имунизиран е и му следва да бъде скопен.

След обява на AKF за ориста му с фондацията се свързали хора, които желаят да осиновят лоялния Морган. Неговата история е увещание какъв брой любящи могат да бъдат домашните любимци.

Превод: GlasNews.bg



 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР