Споменавали сме какви ли не конспиративни теории – от такива,

...
Споменавали сме какви ли не конспиративни теории – от такива,
Коментари Харесай

Космос не съществува, а Хитлер е жив

Споменавали сме какви ли не тайни теории – от такива, които се раждат, през странни до такива,. Сега е ред да споменем някои от най-абсурдните от тях. Впрочем даже и такива теории си имат своите последователи.

А задачите, би трябвало да кажем, имат в действителност галактичен мащаб (във всеки случай натам навежда създателят на теорията). По време на строителството на военни обекти през 80-те години иракчаните разкрили остатъци от античен механизъм, който в миналото бил площадка за… телепортация .Този „ Старгейт “ може да е оставен от анунаките , които в визията на конспиратолозите се явяват пришълци, свързани със загадъчната планета Нибиру . Притежаващите най-високо равнище на развиване извънземни посещавали Земята и влизали в контакт с нейните поданици.

Майкъл Сала счита че Саддам Хюсеин е желал да получи извънземни технологии и да остави всички водещи международни страни надалеч зад тила си. Някои (например европейците) това ги устройвало, само че Съединени американски щати се пробвали да попречат на Саддам.

Именно заради тази цел се провеждали всевъзможни инспекции – експертите търсели не химическо оръжие, а следи от „ извънземния телепорт “.

Но и това не е всичко. Агресивната външна политика на Съединени американски щати, съгласно последователите на тази догадка, била провокирана от желанието освен да се получат новите технологии, само че и да не се допусне нашествието на извънземни на Земята. Последните, както можете да се досетите, трябвало да обхванат през „ звездната врата “ на Хюсеин.

Нужно ли е да загатваме, че тази догадка няма никакви доказателства. Названието анунаки се превежда от някои откриватели като „ слезли от небесата “, а самите божества от вавилонския мит са обгърнати в голям брой загадки.

Молекулярна филогенетика е открила, че ХИВ се е появил в края на XIX – началото на XX век и е зародил в Западна и Централна Америка вследствие на еволюцията на маймунски имунодефицитен вирус. Широкото разпространяване на ХИВ в света се свързва с развиването на огромните градове в Африка и нараствания брой на безразборните полови връзки (включително заради проституция). Впоследствие вирусът се популяризирал по цялата Земя.

Хипотезата за основаването на ХИВ от американците се пресича с още една тайна доктрина, отхвърляща съществуването на вируса като подобен. Движението за отказване на ХИВ/СПИН съществува към този момент доста години и неговите последователи нарастват.

Тези хора настояват, че „ ХИВ не е потвърден еднопосочно и несъмнено “. И научната общност, естествено, прави оценка сходни разсъждения много скептично. Впрочем конспиратолозите постоянно нямат досег до практичната страна на въпроса и не работят в здравната сфера.

Естествено, тази версия се преплита тясно с религиозните канони – религията кардинално не облагодетелства „ галактическата “ тема.

Тук можем да си спомним християнското Общество „ Плоска Земя “, зародило във Англия и след това пренесло се в Щатите. Слънцето, Земята, Луната и даже Звездите, съгласно неговите последователи, се въртят над земната повърхнина, а самата Земя е плоска като палачинка.

Тя има диаметър 40 000 км, а централната част се заема от Северния полюс. Целият свят е заобиколен от ледена стена, която не може да се премине „ по волята на Всевишния “. Разбира се, уверени са последователите на тази доктрина, всички фотоси от Космоса са ментета, а в конспирацията вземат участие освен космонавтите, само че даже и водачите на самолети. Да не приказваме за учените и политиците на Земята.

След гибелта през 2001 година на президента на обществото Чарлз Джонсън самото му битие било сложено под въпрос. Но фактът си остава факт – във втората половина на ХХ век броят на последователите на теорията непрестанно растял. В наши дни, когато ролята на религията в някои страни се възражда, теорията за плоска Земя има от ден на ден шансове за триумф.

Конспиратолозите настояват, че единствено часовникарите знаят за някакво преломно събитие в историята на цивилизацията и по подобен метод се пробват да предупредят някого. Преди всичко, несъмнено, загатват за края на света, който по този начин и не настъпва…

Има и версия на писателя Дан Браун, съгласно която ситуацията на стрелките е знак на най-старата антифашистка организация – по подобен метод давала да разбере, че към момента съществува.

Стрелките в състояние 10:10 образуват ъгъл от 115 градуса, а 115 градуса по Целзий е температурата, при която кипи антифризът. А „ антифриз “ на собствен ред е мелодичен с думата „ Антифриц “. Последното се явява названието на партизанска антифашистка организация, настояща в Европа в годините на Втората международна война.

Феминистките също имат версия, в която такова състояние на стрелките символизира „ употребата на женската половост “. Впрочем даже тези, които са измислили тази доктрина, не могат да пояснят това.

Но тези пояснения не са и нужни, защото в реалност ситуацията на стрелките, показващи 10:10, е обичайната градска легенда. В случаите, където стрелките фактически демонстрират 10:10, отговорът се крие в елементарна реклама. Именно в горната част на изделието нормално е ситуирано логото и стрелките се слагат по подобен метод, че да не го закриват.

Naked Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР