Спокойният и уравновесен Гълъб Донев показа зъби и захапа с

...
Спокойният и уравновесен Гълъб Донев показа зъби и захапа с
Коментари Харесай

Гълъб Донев показа зъби. Зададе неудобен въпрос на Денков

Спокойният и балансиран Гълъб Донев сподели зъби и захапа с неуместен въпрос наследника си на премиерския пост акад. Николай Денков. Повод бяха обвиняванията на новата власт, че с решението си да освободи всички зам.-министри, е саботирал кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Освободил съм огромна част от зам.-министрите. Те сами желаеха това, преди да пристигна постоянното държавно управление. Това е един естествен развой. Още когато стъпих в компетенции, назначих всички зам.-министри. В мен буди подозрение, че новата власт няма фрагменти за втория ешалон на властта и са желали моите зам.-министри да останат в ръководството, разяснява в ефира на bTV Гълъб Донев.
-->
„ Всеки един политически кабинет и министерски съвет идва със своите политически кабинети. Всички, които са поискали да останат, са останали. Има в три министерски зам.-министри, които останаха. В министерството на външните работи остана да вземем за пример зам.-министърът “, сподели още той.

Той призна, че Мария Габриел особено му се е обадила, с цел да бъде непокътнат заместникът й от служебния кабинет.

По думите му тя му се обадила още в понеделник, с цел да изрази желанието си.

„ Това не е бойкот. Има последователност. Защо забравяме администрацията, която действително приготвя процесите, които се случват  страната. Да не мислите, че един зам.-министър да вземем за пример приготвя цялото външно оценяване след 7 клас “, запита той и бе безапелационен, че това е естествената процедура и се е случвала и обратно във времето.

Не мога да си обясня, че двете най-големи политически обединения в страната нямат фрагменти за втория ешалон за властта. Те към този момент би трябвало да имат всичко готово, още със стъпването си на поста. Аз още в първия ден направих такива назначения “, сподели още Донев.

„ Не мога да кажа какъв брой индивида съм освободил, само че става въпрос по 2-3-ма министри във всяко министерство. Към 50 индивида “, сподели още той.

„ Ако работим по схемите на ГЕРБ, този, който задава този въпрос, то ГЕРБ им е съдружен сътрудник, да ги попитат какви са техните схеми. Как мислят, че за 4 дни сме раздали такива пари. Смешно е това. Няма транзакция от 4 милиарда в последната седмица “, безапелационен бе Донев.

„ Не знам от къде са измислени тези пари. Има публични поръчки, задействани още от февруари, само че нищо не е подписано. Направихме това, с цел да им е елементарно на настоящия кабинет и да си изберат бързо оферта, само че нищо не е подписано “, съобщи Донев.

" Следващото подстрекателство и неистина е, че сме пипали запаса. Фискалният запас не е докосван. Там са парите на сребърния фонд и европейските средства. Той е в доста положително положение, запълнен е, не са разблокирани никакви милиарди. Това е подстрекателство, което се тиражира ", сподели още той.

" Бих попитал къде е приемствеността, като уволниха господин Михайлов от Национална агенция за приходите, и назначиха Спецов. При Михайлов набъбна събираемостта от налози ", запита Донев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР