Спокойна е ситуацията в ромските квартали на Пловдив, след като

...
Спокойна е ситуацията в ромските квартали на Пловдив, след като
Коментари Харесай

Готвят пълна карантина на ромските гета в Пловдив

Спокойна е обстановката в ромските квартали на Пловдив, откакто Министерство на вътрешните работи предприе строги дейности и удвои наличието на служители на реда и жандармерия в квартал "Столипиново ". Не се разрешава работа на нито един обект, който е отвън заповедта на министър Кирил Ананиев. Това заяви пред Българска национална телевизия регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

Ако ограниченията не бъдат спазвани и се прекрачват възбраните, всеки един регион, който основава напрежение, ще бъде подложен под цялостна карантина, добави Каназирева. По думите ѝ РЗИ и общината правят непрекъснати инспекции.

Тя съобщи, че е срещу ограниченията, които са взети в Сопот, защото има народен щаб и Министерски съвет, които споделят какви ограничения да се подхващат. Сопот предложи възбрана за влизане и прекосяване през града на коли, които не са с пловдивска регистрация, по време на вечерния час. Това е наложило Каназирева да анулира ограниченията, които не дават отговор на тези на Националния щаб. Не може всеки без да пита да подхваща ограничения, сподели тя.

Кметът Здравко Димитров добави, че доброволци събират информация за възрастни хора, хранят се над 400 души по линия на обществения патронаж. При нужда на нуждаещи се доставят маски и дезинфектанти. Димитров прикани възрастните хора да излизат единствено при нужда.

Болница "Св. Мина " би трябвало да бъде приведена в подготвеност през днешния ден до обяд за работа в условия на доказани случаи на ковид в Пловдив. До края на месеца би трябвало да е подготвена и лабораторията на територията на града, където да се тестват евентуално инфектирани с ковид, защото най-близката лаборатория е в Стара Загора, което основава закъснение при потвърждаването на позитивни проби за Ковид-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР