СподелиСеверна Корея става все по-интересна на хората по света. Всички

...
СподелиСеверна Корея става все по-интересна на хората по света. Всички
Коментари Харесай

15 неща, които са ЗАБРАНЕНИ в Северна Корея!

Сподели
Северна Корея става все по-интересна на хората по света. Всички се чудят за какво „ дребното бясно момче ”, както го назовава американския президент Доналд Тръмп, е толкоз анормален, че да заплашва мира и сигурността на целия свят, разработвайки балистични ракети.

Знаем, че водачът на комунистическата страна, която по документи се води демократична, Ким Чен-Ун  ненавижда западната просвета.

Вижте някои от най-невероятните забрани. Предупреждаваме, че ситуацията там никак не е смешно.
Западна мода
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун забрани дънките и всички западни облекла в страната. Пхенян се пробва да се пребори със западното въздействие в културен аспект.

 Северна Корея
Кока-кола
В Северна Корея пиенето на известната американска марка газирани питиета – Кока-кола е безусловно неразрешено. В някои магазини в комунистическата страна обаче се продава кола, само че на етикета написа, че е направена в Китай.

 Северна Корея
Дамски превръзки
Дамските превръзки и тампоните не са позволени в Северна Корея. Жените употребяват едновремешните превръзки за многократна приложимост.

 Северна Корея забрани
Презервативи
Всички типове противозачатъчни средства са неразрешени в Северна Корея, по тази причина намирането на презервативи е съвсем невероятно. Много възрасни севернокорейци одобряват кондомите като подарък.

 Северна Корея
Собственост
Правителството на Северна Корея има цялата земя. Това значи, че никой не може да има парцел или земя, както и не може да продава жилища или къщи. Хората въпреки всичко намерили метод по какъв начин да се оправят с това и в последна сметка, тази година, законът беше омекотен.

 

A post shared by Жизнь В Картинках (@lady_katherina__) on Mar 19, 2017 at 10:19pm PDT

Дизайнерски обувки
Ако сте били в Северна Корея и сте желали да си купите евтини обувки на Маноло Бланик, евентуално сте блъснали на камък. Дизайнерските обувки не са позволени в страната, граничеща с Китай.

 Северна Корея
Коледни дръвчета
Северна Корея е атеистична страна. Всички форми на вяра са неразрешени или строго следени от държавното управление. Следователно, не може да си купите елха, която да украсите за Коледа.

 Северна Корея забрани
Старбъкс (Starbucks)
Снимката, която виждате може и да ви обърка, само че истината е, че тя е подправена. Един екскурзиант я е направил на смешка. Ако желаете да пиете кафе в Пхенян, би трябвало да посетите някоя от техните вериги.

 Северна Корея
Кабелната телевизия
В Северна Корея има единствено 4 публични телевизионни канала. Цензурата на държавното управление е толкоз мощна, че даже не разрешава различен вид малките екрани да се излъчват.

 телевизия
Западни списания
Пропагандната машина на Северна Корея не разрешава всевъзможни типове задгранична медия. Правителството има специфични сътрудници, които наблюдават за спазването на това. В КНДР няма лайф стайл списания. Единственото четиво в комунистическата страна би могло да бъде с „ учебен или политически темперамент ”.

 Северна Корея забрани
Wi-Fi и интернет
От 15 милиона севернокорейци, единствено 1 милион има телефон. Въпреки това, даже „ щастливците ” не могат да вършат интернационалните позвънявания. Има ограничавания и в потреблението на 3G мрежа.

 човек с колело

Чужденците, които влизат в страната, би трябвало да си купят специфична SIM-карта, посредством която да звънят.
Билети за музикални концерти
Само някои задгранични реализатори имат право да изнасят концерти в Северна Корея. Единствената група, на която й беше разрешено да се показа, беше словенската тайфа Laibach.

 Северна Корея

Те имаха концерт в Пхенян през 2015 година Севернокорейците обаче могат да вървят на концерти на локални групи.
Apple
Има ограничаване за продажбата на всевъзможни съвременни технологии в КНДР. По-вероятно е да видите прасе да лети, в сравнение с севернокореец с iPhone.

Комунистическата страна обаче създаде лична компания за таблети и компютри, чиято приложимост не е неразрешена.


Спортни коли
Още един разкош, който е съвсем на 100% неразрешен – първокласните коли. Ако живеете в КНДР ще ви бъде извънредно мъчно, да не кажем невероятно, да си купите съвременна кола, още повече след въведените наказания против страната.

 Северна Корея
Почивки в чужбина
Севернокорейците не могат да вървят на почивки в чужбина. Това е нарушаване на човешките права, само че евентуално локалните не знаят този факт.

 увеселителен парк

 

Още неуместни неща за Северна Корея може да прочетете

Ето и 10 метода по какъв начин да избягате от комунистическия режим –

За още любопитни вести харесайте страницата ни във
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР