СподелиРуският президент Владимир Путин каза, че неотдавнашното изказване на американския

...
СподелиРуският президент Владимир Путин каза, че неотдавнашното изказване на американския
Коментари Харесай

Русия няма интерес да воюва с НАТО, заяви Путин и обяви, че ще трупа войски край Финландия

Сподели
Руският президент Владимир Путин сподели, че неотдавнашното изявление на американския президент Джо Байдън, че Русия вероятно ще нападне страна от НАТО, в случай че победи в Украйна, е „ цялостна нелепост “.

В изявление пред телевизия „ Россия-1 “ Путин съобщи, че Москва няма да води война с военния алианс НАТО, съобщи Ройтерс.

По-рано този месец Байдън предизвести, че в случай че Путин реализира победа в Украйна, тогава Русия може да нападне страна от НАТО. Байдън не показа ясни доказателства за забележката си, отбелязва организацията.

„ Това е цялостна нелепост – и мисля, че президентът Байдън схваща това “, сподели Путин в изявление пред телевизия „ Россия-1 “, като съобщи, че това е опит на Байдън да оправдае „ неправилната си политика “ във връзка с Русия.

„ Русия няма никаква причина, никакъв интерес – никакъв геополитически интерес, нито стопански, нито политически, нито боен – да се бори с страните от НАТО “, акцентира съветският президент.

В същото време стана ясно, че президентът има желание да разпореди скупчването на войски край Финландия. Причината е влизането на страната в НАТО.

В изявление за програмата „ Москва. Кремъл. Путин “ на телевизия „ Россия-1 “, част от което бе качено в „ Телеграм “ от водещия на предаването Павел Зарубин, Путин обръща внимание на положителните връзки сред двете страни преди, заявявайки, че те са „ имали най-хубави, най-сърдечни връзки “.

„ Проблеми нямаше. Сега ще има, тъй като ние в този момент ще сътворяваме Ленинградски боен окръг и ще концентрираме там избрани военни подразделения “, акцентира съветският президент, визирайки следствията от влизането на Финландия в НАТО.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР