До каквото и да води алкохолът, границата между безопасната употреба

...
До каквото и да води алкохолът, границата между безопасната употреба
Коментари Харесай

15 причини да се будиш често трезвен

До каквото и да води алкохолът, границата сред безвредната приложимост и злоупотребата е неразбираема и рискова, тъй като човек постоянно има чувството, че може да спре когато реши. Но все не взема решение. В това време постепенно и последователно в организма се правят промени, свързани с акомодацията и функционалността на всички системи. Алкохолът е токсин и макар способността на организма да го разгражда в възможно количество за единица време, психическите му резултати са тези, които карат човек да протяга ръка към непотребната, спомагателна чаша, без която може, само че от която не желае да се лиши, тъй като с нея ръководи настоящите си проблеми - горест, загуба, стрес, самотност, боязън..., само че най-много - табиет.

Това, че постоянната консумация на алкохол в огромни количества (тоест, да достигаш равнище на опиянение) може да докара до цироза, рак на черния дроб и алкохолизъм е отказала от чашката хората толкоз, колкото пушачите от цигарите поради рак на белия дроб и ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест). Хубаво е обаче всеки да знае освен какво може да се случи като пие постоянно алкохол, а какво ще стане, в случай че спре. Така че, в случай че обмисляте да спрете алкохола или към този момент сте на път към трезвеността, може би желаете да знаете какво да очаквате.

1. Като за начало ще отслабнете . Алкохолът е с високо наличие на празни калории и постоянната му консумация може да докара до наддаване на тегло. Чаша от 175 ml 12,5% вино съдържа към 133 kcal, а 5% бира може да има 240 калории. Отказът от алкохола значи изрязване на тези непотребни калории от вашата диета, което евентуално води до забележителна загуба на тегло с течение на времето. Освен това потреблението на алкохол постоянно води до късни вечерни закуски и избор на нездравословна диета.

2. Ще имате по-добър и здрав сън . Първоначално алкохолът може да ви направи сънливи, само че когато резултатите му отслабнат, той нарушава естествения цикъл на съня, среднощно пробуждане и сънна апнея.

3. Ще имате по-добра кожа . Алкохолът е диуретик, а дехидратацията въздейства върху кожата, правейки я суха и прибързано остаряла. Въздържанието от алкохол ще разреши на кожата ви да се рехидратира и да възвърне естествения си искра. Алкохолът също по този начин уголемява кръвоносните съдове, причинявайки зачервяване и инфектиране на кожата, отичане и спукани капиляри.

4. Ще имате по-здрава имунна система . Прекомерното пиянство на алкохол предизвиква дисбаланс сред положителни и неприятни бактерии в червата. Този дисбаланс отслабва имунната система, а като елиминирате алкохола, вие позволявате на червата ви да се излекуват и да възстановите здравословния баланс на потребните бактерии. По-здравата имунна система значи, че ще сте по-добре готови да се борите с настинки, грип и други болести.

5. Ще имате по-ясен разум . Алкохолната взаимозависимост оказва неподходящо влияние върху мозъка, причинявайки мозъчна мъгла, нарушена преценка и затруднено фокусиране. Спирането на алкохола значи изясненост на съзнанието и респективно - на дейностите. Проучване демонстрира, че след шест седмици самоограничение от алкохол размерът на мозъка се усилва с 2%.

6. Ще имате повече сила . Алкохолът е депресант и въздейства отрицателно на централната нервна система, което значи, че ви кара да се чувствате изтощени и мързеливи денем. Без седативния резултат на алкохола ще се почувствате по-будни, енергични и подготвени да се заемете със дилемите си.

7. Ще имате по-добро храносмилане . Консумацията на алкохол може да аргументи доста проблеми на храносмилателната система, като раздразнена лигавица на стомаха и червата и да докара до киселинен рефлукс, язви и възпалителни чревни болести. Затруднява се също усвояването на питателните субстанции и вода. Намаляването на алкохола ще облекчи киселините, подуването, болките в коремната област и потребните субстанции от храната ще бъдат вярно и пълноценно усвоени.

8. Ще имате по-добри връзки с близките. Прекомерното пиянство води до влошена преценка и нагнетява страстите, причинявайки недоразумения, експлоадирания и отрицателни връзки с хората. от време на време даже разделяйки хората. Много постоянно, след прекъсване на алкохола, хората премислят държанието си, стартират да реализират по-задълбочени и смислени връзки с другари, семейство и сътрудници. Общуването става по-ефективно, ориентирано към разрешаване, а не към основаване на спорове.

9. Ще имате по-добро въодушевление . Въпреки че алкохолът може да обезпечи краткотрайно облекчение от напрежението или отрицателните страсти, той може да утежни психологичните проблеми в дълготраен проект. Алкохолът е депресант и може да наруши салдото на невротрансмитерите в мозъка, което води до неустойчивост на настроението, тревога и меланхолия. Спирането на алкохола възвръща салдото на мозъчната химия, подобрявайки настроението и прочувственото благоденствие и усилва способността на човек да се оправи със напрежението като поддържа позитивна вероятност.

10. Ще чистите повече отрови . Черният дроб е жизненоважен орган и работи интензивно, с цел да обработва и отстрани токсините, в това число алкохола. След отказването на спиртните питиета черният дроб стартира да се възвръща и да възстановява естествената си функционалност, която играе решаваща роля в метаболизма, съхранението на сила и регулирането на кръвните съставки.

11. Ще имате по-здраво сърце . Въздържането от алкохол има доста влияние върху вашето сърдечносъдово здраве. Консумацията на алкохол е обвързвана с редица неподходящи резултати върху сърцето, в това число високо кръвно налягане, погрешен сърдечен темп и нараснал риск от сърдечни болести. Когато изберете да стоите трезви кръвното налягане стартира да се възстановява, намалявайки натоварването на сърдечносъдовата система и риска от сърдечни болести и инсулт.

12. Ще вършиме по-добър секс . На доста хора им е належащо известно количество алкохол, с цел да се провиснал в половото другарство. И в случай че това дава резултат за избран интервал от време, то с честата консумация на алкохолни питиета резултатът последователно изчезва и се случва тъкмо противоположното - понижено либидо, затруднена ерекция при мъжете и фригидност при дамите. Когато премахнете алкохола от тялото си се усъвършенстват както половото предпочитание, по този начин и представянето. Това усъвършенстване идва по линия на възобновени хормонални равнища и кръвообращение, които елементарно се нарушават при консумация на алкохол.

13. Ще живеете по-дълго . Въздържанието от алкохол оказва доста въздействие върху дълголетието. Изследвания демонстрират, че тежката консумация на алкохол е обвързвана с нараснал риск от гибел заради разнообразни аргументи, в това число хронични болести и злополуки. Като се откажете от алкохола, вие намалявате риска от развиване на животозастрашаващи здравословни положения и намалявате вероятността от злополуки, породени от нарушена преценка. Нещо повече, трезвеността способства за по-дълъг и по-добър живот посредством възстановяване на цялостното здраве, повишение на способността на имунната система да се бори с заболяванията и понижаване на напрежението върху телесни органи като черния дроб, сърцето и мозъка.

14. Ще виждате по-добре . Алкохолът понижава усвояемостта на жизненоважни витамини и минерали, сред които всички, виновни за поддържане на ретината, очния нерв, роговицата и други органи, участващи в способността ни да виждаме. В композиция с нарушавания сън, късното лягане и дехидратацията, алкохолната " слепота " е надалеч по-сериозна от това красивият лебед от нощес да се е трансформирал в грозно пате на сутринта. Спирането на алкохола освен усъвършенства зрението и оказва помощ на очите да си отпочинат при здрав и възстановяващ нощен сън, само че има способността да вижда и открива хубостта на живота във всичките й измерения.

15. Ще имате по-здрави кости . Това е изключително годно за дамите, които считат да откажат алкохола и са в менопауза. Алкохолната консумация усилва риска от рухвания и счупвания, породени и от в допълнение нараствания риск от остеопороза в тази възраст. За мъжете доста постоянно този проблем поражда заради склонността им да агресират по-лесно и да се впускат в разпра, заради първично по-високите равнища на тестостерон и кортизол. При всички случаи алкохолните физически контузии понижават фрапантно в трезво положение, а прогресията на остеопороза и други дегенеративни ставно-хрущялни заболявания се забавя.

Има и една 16-та причина, заради която си заслужава прекъсването на алкохола и тя е финансовата. Разходът, който се генерира на годишна база при постоянна консумация на алкохол може да доближи такива размери, при които да не можете да си позволите съвсем нищо друго, та даже и алкохол, защото постоянната му приложимост води до взаимозависимост, която понижава работоспособността и качеството на работа, с което се излагате на риск от безработица.

Предвид това, че гореспоменатите фактори и аргументи работят безотказно при всички, това надалеч не значи, че противоположният им резултат ще се прояви при така наречен обществена консумация или в случай че се озовете за малко в положение на повишена потребност за къс интервал от време. Все отново, с цел да се трансформира едно деяние в табиет, се изисква време, въпреки и да е по-кратко от това да се откажеш от него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР