СподелиНякои хранителни продукти на едро отново тръгнаха нагоре. Така например

...
СподелиНякои хранителни продукти на едро отново тръгнаха нагоре. Така например
Коментари Харесай

Цените тръгнаха нагоре. Колко ще ни струва коледната трапеза

Сподели
Някои хранителни артикули на едро още веднъж потеглиха нагоре. Така да вземем за пример цената на краставиците за последната седмица скочи с повече от 15%. Поскъпване има и при яйцата, маслото, свинското и пилешкото месо. Как ще посрещнем празниците и защо ще ни стигнат парите за коледната софра?

Около 500 лв. ще отдели фамилията на Таня Ценова от Монтана, с цел да посрещне коледните празници. Според нея цените са високи и поевтиняване в магазините не вижда.

„ Разбира се, че би трябвало да паднат цените на главните хранителни артикули, тъй като са много скъпи, предвид на това, което получаваме като приходи. 10 яйца са 5 лв.. Разбира се, че са в опаковка и това оскъпява продукта “, споделя Ценова пред NOVA.

Скромна или не, софра за Бъдни вечер и Коледа ще има във всеки дом, описват пазаруващите. Тази година Камелия Цолова е планувала да изхарчи към 800 лв. за дарове и храна.

„ Ще има от всичко, аз доста обичам да приготвям богата софра. Но цените са повишени. Не е, както преди. От предходната година до момента – скочили са. Има ли цени, които са надолу? Не съм забелязала “, съобщи Цолова.

Хората разясняват, че самодейността „ Достъпно за вас “ не са я срещали в магазините, по тази причина разчитат на промоциите. А цените всеки ден ги шокират. На пазара в Монтана връзка свежи подправки се продават за 2 лв.. Търговците регистрират покачване на някои плодове и зеленчуци.

„ Повишение на краставицата има, има и на розовия домат. А на нещо намаляване? Не, дори и на гъбата цената потегли нагоре. На какво се дължи това съгласно вас? Не мога да ви кажа, нечиста сделка “, съобщи Петранка Илиева, продавач.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР