СподелиЕкспремиерът Бойко Борисов, който години наред, докато беше премиер, отказваше

...
СподелиЕкспремиерът Бойко Борисов, който години наред, докато беше премиер, отказваше
Коментари Харесай

„30-40 души са се нагласили да ходят за пет дни в САЩ“ или как Борисов се загрижи за хазната, когато вече не я управлява

Сподели
Експремиерът Бойко Борисов, който години наред, до момента в който беше министър председател, отхвърляше да се появи в Народното събрание, с цел да регистрира работата, през днешния ден към този момент е в ролята на парламентарист, който е угрижен за това по какъв начин се харчат държавни пари.

Само че още веднъж го направи по допустимо най-неправилния метод – като приказва с „ Кирил “, вместо да насочи питане по каналния ред, като редови народен представител, до администрацията на Министерския съвет за това по какъв начин се харчат държавните пари.

Но това са елементи.

Днес Борисов подлага на критика планувано посещаване на държавното управление, отпред с Николай Денков.

„ Чувам за приготовление на командировка в Съединени американски щати. Една голяма делегация харчи държавни пари, с цел да пропагандира за нещо, което са свършили те, в случай че това не е по този начин. Помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да се взимат решенията за Уестингхаус, нуклеарното гориво и оръжията за Украйна. Не виждам никаква логичност в него (бел. ред. – пътуването), 15-20 дни преди промяната на ръководство – в тази ситуация на премиера. Министри с по 30,40 – 50 000 командировъчни. 30-40 души са се нагласили да вървят за пет дни в Съединени американски щати “, разяснява Борисов пред медии, като натърти, че там е военният министър Тодор Тагарев, който неотдавна се върна от посещаване в Съединени американски щати.

„ На мен ядките ми броихте, комисии правихте, а в този момент аероплан след аероплан лети! Ние нямахме кетъринг в последните години “, възмути се Борисов, като напомни специфичната комисия, която разследваше полетите на правителтвения авиоотряд.

И още веднъж в синхрон с Делян Пеевски, от чийто облик в огледалото

години наред се опитваше да избяга („ Започнахте ли да виждате в огледалото облика Пеевски “, по този начин се обърна към Борисов мъж от българската общественост във Великобринатия през 2016 година, бел. авт.), подлага на критика работата на министрите, като по този метод двамата евентуално си „ постлаха “ пътя за свои назначения в идващия състав на кабинета, отпред с Мария Габриел.

Интересно е по какъв начин броят на пътуващите до Съединени американски щати министри и техни съветници варира съгласно това кой какво е чул.

Според Борисов, както към този момент стана ясно, това са „ 30-40 души “. След това уеб сайтът Епицентър.бг извади „ извънреден “ лист с пътуващите са Съединени американски щати членове на държавното управление и администрацията, който се състои от 18 души.

От тях петима, дружно с премиера Николай Денков, са министри.

Малко по-късно същата медиа излезе с детайлности, от които излиза наяве, че към този момент броя е „ към 25 индивида “.



Въпреки неяснотата към броя и това какъв брой ще коства на данъкоплатците пътуването разбираме, че то е укоримо, тъй като „ Байдън отказал среща “, тъй като в делегацията още веднъж е Тодор Тагарев, който до неотдавна е бил в Съединени американски щати и че среща е отказана и от Пентагона.

Само за информация – делегацията, с която Борисов хвърча като министър председател до Съединени американски щати през ноември 2019 година (тогава, несъмнено, Тръмп не му бе отказал среща и евентуално за това разноските би трябвало да са оправдани), се състоеше още веднъж от петима, дружно с него, министри – вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

По-късно пътуването ще стане известно с колажи на военния министър Каракачанов и торбички на една хранителна верига, а Борисов ще възкликне пред вицепрезидентката на Националния демократически институт (NDI), че води със себе си „ цялото кралско войнство “.

Те евентуално също са били с част от антуража си, както и с държавния фотограф и прессаташе. Та още веднъж – към 18, 25 или 30-40 души.

Днес Борисов е угрижен за държавните разходи, по този начин както в никакъв случай пред това не е бил.

Напомняйки за комисията, която са му създали, той не помни да каже, че също така и Сметната палата му преброи полетите.

Тогава на футболни тимове, на група съветски предприемачи до държавното ловно стопанство „ Кормисош “, на конгрес България – Русия, на Българската православна черква, на Тодор Батков и така нататък

Разбира се, разноските за някои от тези полети са били поети от тези, които са могли да си го разрешат. Но, както Сметната палата ще установи, това е ставало в прорез с нормативната уредба и без даже да бъдат правени поръчки.

Има и едно пътешестване с хеликоптер до ломското село Добри дол на 25 ноември 2010 година, където се намира кравекомплексът на едрия животновъд Димитър Зоров.

Там Бойко Борисов получава телето Бойка като подарък и го оставя на дъщерята на Зоров, с цел да му го гледа.

Същият Димитър Зоров ще оглави митингите на животновъдите против държавното управление на Николай Денков години по-късно.



Наистина, прав е Борисов, няма смисъл да му се броят ядките. Каквото ял – ял. Сега е наред той да гледа кой какво яде. Прав е, това е работата му като народен представител. И дано го направи, дано предложи и комисия, в случай че желае.

Както се вижда, двамата с Пеевски са мощни в говоренето, въпреки и не от парламентарната естрада. Но, с цел да върнат парламентаризма, дано това стане по парламентарния метод.

Иначе останалото е дезинформация. От натурален разсъдък.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР