СподелиТочно преди половин година поехме управлението със съзнанието, че ще

...
СподелиТочно преди половин година поехме управлението със съзнанието, че ще
Коментари Харесай

Денков с анализ на шестте месеца управление на правителството: Показахме, че сме екип

Сподели
„ Точно преди половин година поехме ръководството със съзнанието, че ще се грижим да хората и бизнеса. Освен против часовника се изправяме против гневни политически офанзиви, дезинформация. Бяхме сигурни, че поддръжката е несигурна, само че показахме, че сме екип, който маже да се концентрира върху действителните проблеми “, съобщи преди днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят Николай Денков.

По думите му първата задача е била битката с инфлацията.

„ Подкрепихме покупателните качества. Инфлацията падна на равнищата отпреди войната – 5,8% е при 6 предишният октомври и е най-ниската от 2 години насам. Гарантирахме ограничения, които подсигуряват ниски цени на продуктите от първа нужда. Обещахме българите да се хранят с повече евтина и качествена храна “, сподели Николай Денков.

Премиерът акцентира, че Коледа 2023 ще е по-добра от тази през 2022 година.

„ Цените на стоките са по-добри от предходната година “, съобщи Денков.

Той акцентира, че е почнала и промяната в правораздаването.

„ Европа отстрани специфичния мониторинг и признава, че имаме причини да бъдем признати в Шенген. Нидерландия и Австрия го схващат. Въведохме огромна децентрализация за общините. Ще получат 1 милиарда лева през 2024, не по партиен принцип, а където има действителни потребности. През януари чакаме хеликоптери, а през декември нови коли за спешна помощ. Дадохме началото на 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “, добави Николай Денков.

Той означи, че вложенията са надхвърлили 6 милиарда лева

„ По европрограмите бизнесът може да получи 427 млн. лева Ще заплаща по-високи заплати. Ще създадем промяна от стопанска система на евтина работна ръка в стопанска система на добавената стойност. За да се оправим с демографската рецесия в Бюджет 2024 въведохме ограничения за развъждане на деца. В 18-месечната стратегия на държавното управление повече от половината, 60%, ще бъдат завършени през февруари. В средата на управническата ни стратегия. Единственият смисъл това държавно управление да работи е в случай че България се движи в вярната посока “, сподели още Николай Денков.

Министерският съвет разисква през днешния ден годишния отчет за положението и развиването на научните проучвания в научните организации и висшите учебни заведения през 2022 година Очаква се държавното управление да утвърди още даването на безвъмездна филантропична помощ за Армения.

В дневния ред е и план на разпореждане за одобрение на спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2023 година за финансово обезпечаване на действия по национални стратегии за развиване на образованието, утвърдени с решение на Министерския съвет от тази година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР