Спират възнагражденията в надзорните съвети на структури към Столичния общински

...
Спират възнагражденията в надзорните съвети на структури към Столичния общински
Коментари Харесай

Спират заплати в някои структури на СОС

Спират възнагражденията в надзорните препоръки на структури към Столичния общински съвет до месец октомври. Парите ще бъдат употребявани за битка с ковид. Групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Столичния общински съвет ще предложи и основаване на работна група, която да предложи актуализация в правилниците за работа на надзорните препоръки на три организации към Столичния общински съвет. Това заяви БНР.

До октомври т.г. се стопират възнагражденията на членовете на надзорните препоръки в столичната общинска Агенция за приватизация и вложения, в Специализирания приватизационен фонд и в Съвета за ръководство на гаранционния фонд за дребни и междинни предприятия. Решението е записано в препоръчан отчет за избирането на новите членове на надзорните органи на трите организации. Сумата, планувана за възнагражденията на надзорниците, ще постъпва в специфичната сметка на Столична община за битка с ковид. Парите ще бъдат употребявани за храна и медикаменти за самотно живеещи и възрастни хора, обществени действия, за работа на общинските лечебни заведения и други належащи потребности.

Столичният общински съвет към този момент гласоподава на първото си изключително онлайн съвещание прекъсването на възнагражденията на съветниците в надзорите за времето на изключителното състояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР