Спецсъдът прекрати образуваното досъдебно производство срещу бившия кмет на Созопол

...
Спецсъдът прекрати образуваното досъдебно производство срещу бившия кмет на Созопол
Коментари Харесай

Бившият кмет на Созопол се измъкна от съд, засега

Спецсъдът приключи формираното досъдебно произвеждане против някогашния кмет на Созопол Панайот Рейзи и четирима други обвинени. Делото се връща на спецпрокуратурата за изясняване на обстоятелства и условия, съобщи БНР.

Съдът счете, че обвинителният акт е повърхностен, като няма потвърдени детайли за осъществено закононарушение персонално на всеки от обвинените. Мярката за неотклонение подписка, обаче, остава и за петимата.

Панайот Рейзи разяснява при излизане от правосъдната зала: " Днеска се е родила Богородица и това, което се случи тука, демонстрира правотата на живота. Това е. Много слаба работа на прокуратурата. Налице е, всичко е тъкмо. Остава обаче мярката " подписка ", естествена мярка. Аз с моите юристи разясних по-добре е да не го приключи съдията. Много процесуални неточности. Няма по какъв начин. Ще пристигна ден, ще разберете истината ".

Панайот Рейзи беше отхвърлен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 година

Името му се свърза и със градежа на подпорната стена в местността Алепу.

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняването през март предходната година, акцентирайки, че сред 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лв. посредством възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни действия на разнообразни търговски сдружения.

Въпросните компании обаче били благосъстоятелност на обществено слаби хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР