Спецификата на американските изисквания за контрол на износа е такава,

...
Спецификата на американските изисквания за контрол на износа е такава,
Коментари Харесай

Тайван е готов да улесни прилагането на санкциите на САЩ срещу Китай по всякакъв възможен начин

Спецификата на американските условия за надзор на износа е такава, че управляващите могат да забранят на трети страни да си сътрудничат с нежелани контрагенти, а при положение на нови наказания против Китай американските сътрудници могат още веднъж да вкарат Тайван в орбитата на своите ползи. Властите на острова към този момент показаха подготвеност да създадат всичко допустимо, с цел да се съобразят с новите наказания на Съединени американски щати.

Миналата седмица американските законодатели завършиха с приемането на нов пакет от наказания против Китай. Те лимитират доставките в Китай на съставни елементи за суперкомпютри с избрана продуктивност, съоръжение за произвеждане на избран набор от микрочипове, както и съставни елементи за основаване на такова съоръжение. Списъкът с ненадеждни контрагенти включва 31 китайски компании, за които Съединени американски щати подозират, че употребяват технологии и артикули с генезис от Съединени американски щати за потребностите на китайската отбранителна индустрия.
-->
Дружествата имат 60 дни, с цел да бъдат тествани от американските инспектори, и в случай че те не бъдат позволени до индустриалните обекти, които съставляват интерес, сдружението ще бъде добавено за непрекъснато в листата със наказания.

Някои участници на пазара показват угриженост, че критерият за суперкомпютърна продуктивност може да сложи под ограничавания огромни китайски компании от гражданския бранш - да вземем за пример Alibaba и ByteDance. Последният е притежател на известната в целия свят услуга TikTok, като основава сървърни системи, които могат да се приближат до параметрите на " глобените ". По създание управляващите на Съединени американски щати желаят да предотвратят появяването на суперкомпютри в Китай, които могат да генерират повече от 100 петафлопа изчислителна мощ с размер, по-малък от 1178 кубични метра. От една страна, доста цивилен системи, които ще бъдат издигнати в Китай през идващите няколко години, биха попаднали в обсега на този аршин. От друга страна, проектантите ще бъдат подтиквани да демонстрират еластичност при оформлението на такива системи. Например системата може да бъде разграничена на няколко по-малки възела, които са географски разграничени, само че споделят посредством високоскоростен оптичен интерфейс.

В израз на взаимност с американските управляващи Министерството на стопанската система на Тайван съобщи, че е готово да съблюдава законите на страните, в които се намират седалищата на задграничните клиенти, работещи с тайвански компании. Според тайванските чиновници спазването на закона е доста значимо. Най-големите тайвански производители на полупроводникови съставни елементи остават TSMC и UMC, само че те не могат да вършат персонални изказвания по тематиката, до момента в който се приготвят да разгласяват тримесечните си доклади. Примерът със глобите на Съединени американски щати против Huawei при президента Доналд Тръмп обаче демонстрира, че TSMC няма да се поколебае да ограничи достъпа на китайски клиенти до своите услуги в сходство с новите условия на Съединени американски щати. Министърът на стопанската система на Тайван Уан Мей-хуа ще посети Съединени американски щати идната седмица, с цел да се срещне с огромни клиенти на тайвански компании и да разиска, наред с други въпроси, въздействието на геополитическите процеси върху бизнеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР