Специална вода получиха новите депутати. Активисти на Грийнпийс“ – България

...
Специална вода получиха новите депутати. Активисти на Грийнпийс“ – България
Коментари Харесай

Специална вода за новите депутати

Специална вода получиха новите депутати. Активисти на „ Грийнпийс “ – България ги посрещнаха с „ въглищна вода ” от 7 водоизточника.

Целта на митинга бе да притегли вниманието на новите 240 депутати към отрицателния резултат на въглищната промишленост върху водните запаси в България, разяснява Божидар Николов от организацията.



Природозащитниците раздаваха на депутатите бутилки с вода от седем водоизточника, за които има данни за замърсяване или има заплаха за понижаване на водни количества.

Сред тях са реките Струма, Марица, Овчарица, Сазлийка, Тунджа, Разметаница, както и язовир Розов бунар.



Природозащитниците обясниха на законодателите, че водните богатства на България са подложени на огромен напън от въглищната промишленост и желаеха парламентаристите да поемат ангажимент за справяне с казуса, заяви Булфото.

 „ Данните от проучвания са безапелационни. Водите на България са замърсявани и мощно експлоатирани от въглищната промишленост. Ако тази обстановка скоро не се промени, рискуваме основаване на дълготраен дефицит на вода за потребностите на екосистемите. Затова и през днешния ден призовахме новите народни представители да одобряват студената вода и да заложат по-ранна дата за излизане от въглищната взаимозависимост – до 2030 година, “ съобщи Меглена Антонова, началник на акциите на „ Грийнпийс “ – България.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР