Специализираният наказателен съд решава днес дали да остави ли за

...
Специализираният наказателен съд решава днес дали да остави ли за
Коментари Харесай

Съдът решава за ареста на пловдивския районен кмет

Специализираният углавен съд взема решение през днешния ден дали да остави ли за непрекъснато в ареста кмета на пловдивския регион „ Северен “ Ральо Ралев. Той е упрекнат, че е принудил основния проектант на общината да изиска 60 000 лв. от локален строителен бизнесмен против позволение за градеж на 4-етажен блок.

Посредник е бил непосредствен другар на кмета, за който прокуратурата също желае непрекъснато задържане.

Вчера детайлности за схемата, чието разплитане е почнало след тъжба при премиера Борисов този януари, даде заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„ Провежда се среща сред строителя през още едно лице, където кметът споделя, че него го няма в цялата скица... Хубаво си пие ракията с някои други хора, само че не и с него. И от тука-нататък почва да се развива по-така динамично обстановката - организират се диалози с разнообразни хора от общината, в разнообразни формати. Това, което му се споделя на него от разнообразни лица (източник от общината, не непосредствено от кмета), да му решат казуса против несъмнено възнаграждение. Оттука отново, типично наша скица - сумата е 60 000 лева, с цел да може да бъде утвърден планът. И индивидът схваща, че няма да си осъществя плана. След това се принуждава да си избавя капиталовите планове, попадайки при министър-председателя. И отсам към този момент се развиват наказателно-правните последствия на този аспект “, обясни Иван Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР