Специализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на Елена Динева,

...
Специализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на Елена Динева,
Коментари Харесай

Спецсъдът определи гаранция от 750 000 лв. за жената до Божков

Специализираният углавен съд промени мярката за неотклонение на Елена Динева, дамата до обвинения предприемач Васил Божков, от непрекъснат арест на парична гаранция в размер на 750 000 лв.. Решението обаче не е дефинитивно. И отбраната, и прокуратурата ще апелират.

Според съда има обосновано съмнение, което се извежда от редица материални доказателства и от разпитите на очевидци, че Динева е част от незаконната група, ръководена от намиращия се в Дубай предприемач. Но няма заплаха на независимост тя да се укрие или да извърши друго закононарушение. Според този правосъден състав продължаването на към този момент седеммесечното задържане под стража на дамата до хазартния необут би било неоправдана принуда.

Защитникът на Динева - Людмил Рангелов изрази опасения, че тя не може да внесе сходна гаранция, тъй като всичките ѝ сметки и парцели са запорирани.

На 27 февруари Апелативният профилиран съд анулира гаранцията на дамата до Божков от 1,5 млн. лв. поради високата ѝ социална заплаха. Така тя остана в ареста за непрекъснато.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР