Специализираният наказателен съд призна за виновен Иван Йосифов, син на

...
Специализираният наказателен съд призна за виновен Иван Йосифов, син на
Коментари Харесай

Ясна е присъдата на сина на Йоско Костинбродския

Специализираният углавен съд призна за отговорен Иван Йосифов, наследник на Йосиф Йосифов - Костинбродския, за началник на незаконна група и за мерки за убийства, оповестиха от съда.

Наказанието на Йосифов е 8 години затвор при непоколебим режим. Заедно с него за отговорен е приет и Петко Стоянов, наказан на четири години затвор.

Групата, ръководена от Иван Йосифов, бе разрушена на 27 юни 2018 година при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и региона. Синът на Йоско Костинбродския и Петко Стоянов познавали всеки от привлечените участници, както и опита им в разпространяването на опиати. Нарекли незаконното съдружие " Фирмата ", а като негова последна цел определили завладяването на наркопазара в София.

Непосредствено след Йосифов и Стоянов в йерархията стоял Стефан Гевгелийски, въпреки присъединяване му да се изчерпвало единствено с инструкции и поръчки, така кото изтърпявал присъда в Софийския затвор.

През май 2018 година Гевгелийски упълномощил на Йосифов и Стоянов задачата да провеждат убийствата на двама прокурори от профилираните прокуратури и двама проверяващи служители на реда.

Ръководителите на групата свикали среща с част от участниците, както и с други неустановени лица, на която били разисквани методите на покушенията, на кои доверени лица може да се разпореди осъществяването, какви оръжия да бъдат употребявани. Йосифов и Стоянов дали инструкции на членове на групата да наблюдават ежедневния маршрут на напредване на поръчаните за ликвидиране, да откриват ежедневните и нормалните им привички, както и местата, където живеят, които посещават, където всекидневно паркират персоналните си коли.

Спецмагистратите постановиха присъда от 5 години " отнемане от независимост " за Стефан Гевгелийски за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към осъществяване на убийства, като беше оневинен за това да е взел участие в проведена незаконна група.

Красимир Петров също е оневинен за повдигнатото му обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група.

Други двама, Борислав Йоневски и Васил Стоянов, са наказани на по пет години затвор, а Борислав Алексиев и Валери Владов са получили по четири години за присъединяване в проведена незаконна група, основана за разпространяване на наркотични субстанции.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в петнадесетдневен период от през днешния ден пред Апелативния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР