Специализираният контролер автоматично избира дали да задържи крилата на място,

...
Специализираният контролер автоматично избира дали да задържи крилата на място,
Коментари Харесай

Представиха първия дрон с променливо крило, който използва вятъра за икономия на енергията

Специализираният контролер автоматизирано избира дали да задържи крилата на място, или да им даде опция да се движат свободно по посока напразно, въз основа на траекторията на дрона и ефикасната му скорост, както и на всевъзможни промени на посоката напразно. По този метод се реализира доста по-икономична работа на дрона, за сметка на понижената маневреност. Но когато се постанова огромна маневреност, крилата могат да бъдат прибрани и дронът да се придвижва и маневрира единствено благодарение на своите пропелери.

„ Предимството на дроновете с крила е по-дългото време за полет, до момента в който квадрокоптерите имат по-голяма маневреност. Ние комбинирахме двете и добавихме адаптивна система на крилата, която в допълнение понижава потреблението на сила от дрона “, споделя Хари Вурцис, основен изпълнителен шеф и съосновател на Elythor.

Morpho може да се употребява за ревизия на електропроводи, вятърни турбини и офшорни нефтени платформи. Тъй като крилата му се прибират към корпуса, когато се издига, той може да лети доста покрай обектите по време на инспекциите. При напредване сред обектите за ревизия дронът може да премине към по-бърз и енергийно по-ефективен полет с закрепени крила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР