Специализирани полицейски отряди ще охраняват културното ни наследство – това

...
Специализирани полицейски отряди ще охраняват културното ни наследство – това
Коментари Харесай

Специални отряди ще охраняват културното наследство


Специализирани полицейски отряди ще охраняват културното ни завещание – това са проектите на министъра на културата проф. Велислав Минеков, който през днешния ден показа пред публицисти целите на ведомството.

Имаме желание, което ще уточня с министъра на вътрешните работи, този път да създадем профилиран полицейски отряд по защита на културното завещание, без значение какво е то - движимо или недвижимо,обясни Минеков. По думите му още преди 11 години е имало такива хрумвания. Това е работа, която повече е обвързвана с полицията, в сравнение с с Министерство на културата, добави министърът. И означи, че първите стъпки са били направени с някогашния шеф на полицейското учебно заведение в Пазарджик Петър Влахов.

„ Още от този момент той доста оказа помощ, срещна ме с служители на реда и експерти в тематиката, за която работим. Имах препоръки от някогашния ректор на Полицейска академия както и от негови колеги”, изясни служебният министър на културата и добави: „ Последно разговарях с господин ректора на Полицейската академия, който да стартира подготовка на този състав, ще определим кой да води тази група, която да бъде на послушание към Министерство на вътрешните работи и към МК едновременно”, съобщи Минеков, представен от БГНЕС.

Все още не е изяснено положението на бюджета на министерството. Минеков заяви, че основава четири инициативни групи по отношение на промени в настоящи закони, които са подложени на критика от дълго време. Надявам се, че всичко ще бъде по този начин квалифицирано, че в деня, в който има Народно заседание тези планове за промени в законите да бъдат възприети неотложно от депутатите и да се извърши нужното гласоподаване, сподели министърът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР