За трета поредна година Русе ще събере щангисти от цялата

...
За трета поредна година Русе ще събере щангисти от цялата
Коментари Харесай

Русе приема за трета поредна година Държавното лично първенство по вдигане на тежести

За трета поредна година Русе ще събере щангисти от цялата страна за Държавното персонално състезание. Състезанието ще се състои още веднъж в Канев център на Русенски университет „ Ангел Кънчев “, а домакини ще бъдат Тежоатлетическият състезателен клуб – Русе и „ Тараненко “ – Русе. Близо 450 състезатели на повече от 20 клуба от цялата страна са декларирали присъединяване в шампионата. Надпреварата ще стартира на 25 юни 2024 година

Официалното разкриване ще бъде на 26 юни, сряда, в 12:00 часа. На него се чака да участва управлението на Федерацията по повдигане на тежести. Европейски, международни и олимпийски медалисти, прославяли преди години страната ни в този спорт, също ще уважат събитието.

Първи на подиума ще излязат най-младите щангисти. В идващите дни ще се състезават тежкоатлетите от останалите категории съгласно възрастовите си групи.

Очаквано най-атрактивно за феновете ще бъде представянето на състезателите от националния тим, мъже и дами, които съгласно програмата ще излязат на подиума на 29 и 30 юни. Сред тях ще бъдат възпитаниците на русенската школа – четирикратният европейски първенец Ангел Русев и носителят на сребърен и бронзов орден от последното европейско състезание в София Джан Зарков, медалистът от Тирана Дениз Данев, както и европейката шампионката от Москва преди три години Надежда Мей – Нгуен. В Русе се чака да дойдат още Валентин Генчев, Габриел Маринов, Христо Христов, Васил Маринов, Диан Пампорджиев, Бояна Костадинова, Галя Шатова и други

Заявки са присъединяване все още са получени и от тримата щангисти, които ще показват страната ни на Олимпийските игри в Париж това лято – Карлос Насар, Иван Димов и Божидар Андреев. За тях Държавното персонално състезание евентуално ще се окаже последното съревнование преди най-важното им присъединяване през тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР