Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за задържаните в четвъртък

...
Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за задържаните в четвъртък
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за задържаните при акцията в село Труд

Специализираната прокуратура ще изиска непрекъснат арест за арестуваните в четвъртък 12 души от разрушената незаконна фабрика за цигари в пловдивското село Труд. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконна група за нелегално разпространение на акцизни артикули, заяви Българска национална телевизия. Издирват се още четирима души, свързани с незаконната фабрика край Пловдив.

Все още не е ясно кой е уредникът на групата. Фабриката работи от началото на годината и е произвеждала по 2000 цигари в минута, които са били рискови за здравето имитации на известни марки на пазара. Дневното произвеждане варирало сред 185 и 200 мастербокса цигари. Антимафиотите потеглят по следите на незаконната фабрика няколко месеца след началото на годината. Готовата продукция, открита от проверяващите, е за над 6 млн. лева

От брифинга на Специализираната прокуратура на 5.7.2019г. стана ясно, че служащите са живеели в незаконната фабрика като са им били обезпечени всички нужни условия за живот. Контактите им с външни лица е били лимитирани с цел да не будят съмнения. Член на незаконната формация е осигурявал хранителни запаси за работещите. За да не се засича огромно ползване на електрическа енергия склада се е захранвал от генератор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР