Специализираната прокуратура прекрати проверката по така наречения случай Ало, Банов

...
Специализираната прокуратура прекрати проверката по така наречения случай Ало, Банов
Коментари Харесай

Прокуратура прекрати безславно проверката на Банов

Специализираната прокуратура приключи инспекцията по по този начин наречения случай ”Ало, Банов съм ”. Решението за прекратяването на инспекцията е изпратено на Елена Йончева и сътрудниците ѝ от Българска социалистическа партия. Те имат право да го апелират, в случай че желаят, пред Специализираната апелативна прокуратура.
От спецобвинението прецизират, че след разбор на събраното в границите на инспекцията, не са открити данни за осъществено закононарушение от страна на министъра на културата Боил Банов.

Държавното обвиняване не е съумяло да направи разбор на записите, предоставени от Елена Йончева, защото е установено, че те са " n-ти запис ", не е получено копие и това в действителност прави неосъществим разбор на тази флашка.

Записи, публикувани от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, свързани с ремонта на столичното Ларго, в които съгласно нея Банов уговаря по какъв начин да спести наказателна клауза на компанията, правила ремонта, са в основата на тази инспекция. Бил е изработен обстоен разбор на всички стадии от плана „ Антична Сердика “ - контракти, компликации, краткотрайни прекъсвания на строително-монтажните работи. Снети са били пояснения от Йончева, самия Банов и други упоменати в записите лица.

Също по този начин прокуратурата не е съумяла да разпита и тайния очевидец, за който говореше Йончева заради отхвърли ѝ да разкрие неговата идентичност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР