Специализираната прокуратура предаде на съд бившия енергиен министър Румен Овчаров,

...
Специализираната прокуратура предаде на съд бившия енергиен министър Румен Овчаров,
Коментари Харесай

Прокуратурата отново предаде на съд Румен Овчаров заради „Мини Бобов дол”

Специализираната прокуратура съобщи на съд някогашния енергиен министър Румен Овчаров, за умишлена занемареност, ощетила „ Мини Бобов дол” с над 24 млн. лв..

Заедно с него пред съда ще застанат и някогашният изпълнителен шеф на „ Мини Бобов дол” Пламен Стефанов и някогашният зам.-министър Анна Янева.

След като беше върнато за доразследване, делото още веднъж е в съда, напомнят от прокуратурата. Предстои насрочването му пред Специализирания углавен съд.

Миналата година съдът върна делото на прокуратурата за позволени неточности. Сега обвиняването е за по-голяма сума и освен против Румен Овчаров. Според обвинителния акт в продължение на три години той не е оказвал нужния надзор на „ Мини Бобов дол”, вследствие на което са последвали вреди в размер на повече от 24 млн. лв..
Румен Овчаров отива на съд поради „ Мини Бобов дол ” Обвинен е в занемареност в изключително огромни размери
И на тримата е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност за интервала от 25 май 2006 година до 18 март 2009 година

Чрез подписания контракт за наем на „ Ораново” ЕООД са трансферирани изключителните права на рандеман, превозване и продажба на въглища от сектор " Бабино " и сектор " Бобов дол " от находище " Бобовдолски въглищен басейн ". Това станало в нарушаване на условията от Закона за подземните благосъстояния и Закона за концесиите.

Нямало открита процедура при изискванията на гласност и бистрота, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички претенденти и участници и без да е открито има ли „ Ораново” ЕООД нужните за осъществяване на рандеман на подземни благосъстояния благоприятни условия, прецизират от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР