Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Хванаха група наркодилъри в столичните райони Обеля, Връбница и Надежда

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на шестима участници в проведена незаконна група за държане и разпространяване на разнообразни типове опиати в столичните региони " Обеля ", " Връбница " и " Надежда ".

Петима от тях са арестувани на 25 ноември при извършена профилирана интервенция на чиновници на ГДБОП на територията на София, осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Шестият от групата изтърпява наказване за наркоразпространение в Софийския затвор.

По първични данни групата е работила проведено от март предходната година. Ръководителят ѝ - Е.И., е осъждан два пъти за държане и разпространяване на наркотични субстанции и е излежавал санкции в Софийския затвор. Жилището, което е употребил чартърен до следващото си задържане, той употребил и като склад за опиати.

При осъществените процесуално-следствени дейности в него са открити и конфискувани близо 1,7 кг амфетамини в разнообразни разфасовки, към 600 г марихуана , както и неголеми количества (под 10 г) хероин и кокаин. Открити са и прекурсори за произвеждане на амфетамини. При персоналния му обиск са открити 10 000 лева

Е.И. постоянно " наемал " за улични дилъри малолетни лица, които са му осигурявали оборот до 1000 лева дневно , само че са получавали за това 20-30 лева Непълнолетен е и един от упрекнатите за присъединяване в ръководената от него незаконна група. В жилището на бабата на различен участник в групата са открити и конфискувани 133,14 г марихуана. Наркотици, разпределени в дози за черния пазар, са открити и у другите арестувани.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес,28 ноември 2017 година, в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " за всеки от тях. На един е наложена " парична гаранция " от 5000 лева поради направени признания , на малолетното момче е натрапен контрол от Детска педагогическа стая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР