Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения за

...
Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения за
Коментари Харесай

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима чиновници на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинявания за машинация на клиенти с подправени контракти , оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На 17 май на територията на София и Ихтиман чиновници на Главна Дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) са провели интервенция за откриване на длъжностно заграбване в огромни размери. Акцията е осъществена взаимно със чиновници на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура и осъществена под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин.

Установено е, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистинен или са подправяли съществуващи документи сред комерсиалното сдружение и неговите клиенти - контракти за лизинг и за мобилни услуги, спомагателни съглашения и приложения към тях. Към момента е доказано, че в продължение на две години те са работили в съучастничество, като са присвоили огромен брой мобилни устройства. За това им е повдигнато обвиняване.

При претършуване на жилища, пространства и моторни транспортни средства, употребявани от тримата, както и при осъществени персонални обиски, е конфискувано огромно количество разнообразни типове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, преносими компютри, слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс - член 201, член 202, член 309, член 310, член 316 и член 26, които се отнасят за длъжностно заграбване посредством превръщане на документи и потреблението им през нескончаем интервал от време.
 ГДБОП разруши скица за измами с евросредства
ГДБОП разруши скица за измами с евросредства

Петима са задържани при акция в шест области в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР