Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон очаква до края на

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон очаква до края на
Коментари Харесай

Йохансон очаква да влезем в Шенген по суша до края на годината

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон чака до края на годината да има решение за отпадане на вътрешните сухопътни шенгенски граници на България и Румъния.

Тя приказва пред публицисти в Люксембург преди началото на Съвет „ Вътрешни работи “.

„ България и Румъния са в Шенген, остава единствено да премахнем инспекциите по вътрешните сухопътни граници. Предвиждам това да стане тази година “, сподели Йохансон.

Белгийският вътрешен министър Анелис Верлинден, чиято страна сега ръководи Съвета на Европейски Съюз, съобщи, че е уверена в потребността в Шенген да няма вътрешни гранични инспекции.

„ Сигурността на жителите би трябвало да бъде обезпечена, нужни са усилени инспекции по външните граници “, сподели тя.

„ Работим, уповавам се да реализираме прогрес “, отговори Верлинден на въпрос за упованията на България и Румъния и съпротивата на Австрия.

Именно поради Австрия страната ни бе призната в Шенген единствено по въздух и вода.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР