Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) (изпълняваща функциите на

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) (изпълняваща функциите на
Коментари Харесай

Отводи отложиха дисциплинарката срещу шефа на Военно-окръжна прокуратура - София

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) (изпълняваща функционалностите на Висш прокурорски съвет) отсрочи за последващо свое съвещание разглеждането дисциплинарното произвеждане против Адалберт Кръстев - административен началник на Военно-окръжната прокуратура в София. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Днес е трябвало да бъде разисквано предложение от дисциплинарния състав по производството в Прокурорската гилдия. Разглеждането му обаче е отсрочено поради направени повече от един отказ от членове на колегията . Поради отводите се е стигнало е липса на нужния кворум за приемане на решение по проблема.

Дисциплинарното произвеждане против Адалберт Кръстев беше на Прокурорската гилдия от 24 април 2024 година по предложение на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Предложението на обвинител номер едно е направено въз основа на отчет от осъществена сложна проверка на активността на Военно-окръжната прокуратура в София в интервала от 1 януари 2022 година - 30 юни 2023 година Дисциплинарният състав бе избран посредством чоп - Йордан Стоев, Георги Кузманов и Гергана Мутафова - ръководител и докладчик. Решението беше взето при отказ на Евгени Иванов.
 Сарафов желае уволняване за шефа на Софийската военна прокуратура Адалберт Кръстев
Сарафов желае уволняване за шефа на Софийската военна прокуратура Адалберт Кръстев

Кръстев е обществено прочут от десетиление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР