Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем души с инициали М.С.,

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем души с инициали М.С.,
Коментари Харесай

Осем повдигнати обвинения след спецакцията в Карнобат

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на осем души с букви М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. за присъединяване в проведена незаконна група, основана за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари.

На едно от лицата са повдигнати обвинявания за вторични закононарушения – отбягване заплащането на Данък добавена стойност и възобновяване на неследващ се данъчен заем в размер на общо 1 016 139 лева, на други трима - за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери, оповестиха от прокуратурата.

В рамките на деня обвиняванията ще им бъдат предявени. С постановления на наблюдаващия прокурор

на упрекнатите ще бъде наложено задържане до 72 часа

с оглед обезпечаването им пред Специализирания углавен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража " за всеки от тях.

В сряда прокуратурата организира акция в офиси на "Винпром Карнобат ", "Сис индустрийс " и "Топаз мел " в София и Карнобат. Над 10 лица бяха арестувани.

Сред тях е и предприемачът Миньо Стайков, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той заяви още, че делото е формирано преди към два месеца. Тогава стана ясно и че е открита фабрика за противозаконни тютюневи произведения в Карнобат. Печалбата, която е била от 2,5 млн. лева на седмица. Тоест, 6 млн. лева на месец, обясни Гешев и добави, че служащите в нея са довеждани от Армения, не са излизали от фабриката, до момента в който са работили – имали са спални пространства, фитнес, всички улеснения.

Фабриката е благосъстоятелност на сина на кмета на Карнобат и е давана чартърен по обичайната скица при случаите на противозаконни производства, съобщи още Иван Гешев.

Кметът на Карнобат: Синът ми не се познава с Миньо Стайков

"Проверяват се разнообразни неща, свързани с тази фабрика – "Винпром ", дали заявените продажби подхождат на създадената стока, ревизира се дали е спазван акцизния режим. Ако някой укрива налози и прави данъчни закононарушения, това са съответни физически лица. Те би трябвало да са шефове или представители на избрани търговски сдружения – компании ", сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който управлява на място спецакцията за претърсвания, свързани с пране на пари и укриване на налози.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР