Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за случая с несъстоялата се

...
Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за случая с несъстоялата се
Коментари Харесай

По сигнал на Стойчо Кацаров: спецпрокуратурата образува разследване за Детската болница

Специализираната прокуратура образува досъдебно произвеждане за случая с несъстоялата се детска болница в София.

То е против " длъжностно лице от Министерството на здравеопазването... нарушило и не е изпълнило служебните си отговорности ". Не се прецизира кое е то, само че щом казусът е при спецпрокуратурата, очевидно става въпрос за министър или зам.-министър. Сигнал за нередности към плана подаде предишния август някогашният длъжностен министър Стойчо Кацаров. Преди дни при чуването си в отрасловата парламентарна комисия вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че Министерство на вътрешните работи ревизира изказване на Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 милиона лв., предопределени за детската болница.
Досъдебното произвеждане за длъжностно закононарушение във връзка със градежа на Националната детска болница е по сигнал на някогашния здравен министър Стойчо Кацаров, заяви по-късно на брифинг в понеделник представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Той удостовери, че става дума за сигнал на някогашния длъжностен здравен министър от август 2021 година, обвързван с предплатено заплащане на към 10 млн. лева за градежа на болничното заведение.
Сагата тече от години, а детската болница към момента не е реалност. Последните хрумвания на Кацаров бяха тя да е на терена на болница " Лозенец " (бившата Правителствена болница), само че пък концепцията среща гневен отпор от управлението и чиновниците й.

Иначе Кацаров е " любим " на КПКОНПИ и спецпрокуратурата, които към този момент му образуваха друго дело - за бързите антигенни Коронавирус проби за възпитаници.

В началото на годината той позволи, че е нападнат тъкмо поради разкритията си към детската болница.

" За детската болница има платени 10 млн. лева без да е осъществена никаква активност, без законово съображение да се платят тези средства и до този миг не са подхванати никакви дейности за откриване на истината към този случай. Ето ви 10 млн. аргументи да бъда нападнат аз, да бъде атакувано ръководството на служебното държавно управление ", изясни той тогава.

Ето и днешното известие на държавното обвиняване:

Специализирана прокуратура образува досъдебно произвеждане по отношение на плана за създаване на Национална детска болница

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Специализирана прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за това, че длъжностно лице от Министерство на здравеопазването е нарушило и не е изпълнило служебните си отговорности по отношение на възлагането и осъществяването на социална поръчка с предмет: „ Избор на реализатор за създаване на Национална многопрофилна детска болница “ - закононарушение по член 282, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура.

Подробна информация по случая ще бъде предоставена след привършване на следствието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР