Специализираната прокуратура иска от Спецсъда да постанови най-тежката мярка за

...
Специализираната прокуратура иска от Спецсъда да постанови най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Прокуратурата откри още един участник в престъпната група на Божков

Специализираната прокуратура желае от Спецсъда да постанови най-тежката мярка за неотклонение арест на Йоана Чолакова. Йоана Чолакова е била в Надзорния съвет на следения от Божков "Холдинг Пътища ", който работеше по инфраструктурно строителство с контракти от публични поръчки. Холдингът към този момент не развива активност. Според късото известие на прокуратурата й е повдигнато "обвинение за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков ".

В сряда пред съда ще се изправи и синът на Васил Божков - Антон, който е упрекнат за пране на пари.

"Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража на сина на Васил Божков, упрекнат за пране на пари по предписание на ръководената от В. Божков ОПГ. В съда е импортирано и искане за установяване на най-тежката мярка за неотклонение на друго лице за присъединяване в ръководената от Божков група - неговата мярка ще се гледа от различен правосъден състав. Очаква се съдът да насрочи часовете за начало на съвещанията по ограниченията за неотклонение ", се споделя в формалното известие на Специализираната прокуратура.

Само преди дни на втора инстанция съдът анулира наложената рекордна парична гаранция от 1,5 млн. лв. за дамата на Васил Божков - Елена Динева, и я върна в ареста. Тя също беше упрекната, че е част от незаконна група, ръководена от мъжа й.

Към момента на хазартния необут, който бе арестуван в Обединените арабски емирства, са повдигнати 11 обвинявания, включително за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице и за подбуждане на закононарушение по работа. Освен това е разследван и за убийства и изнасилвания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР