Специализираната прокуратура иска и постоянен адрес за собственика на Винпром

...
Специализираната прокуратура иска и постоянен адрес за собственика на Винпром
Коментари Харесай

20 дружества с легална дейност оплетени в данъчните измами покрай Карнобат

Специализираната прокуратура желае и непрекъснат адрес за притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков. На петима от обвинените обвиняванията са предявени, за едно от лицата е издадена европейска заповед за арест Стайко Стайков, а различен от упрекнатите е разгласен за общодържавно търсене.

Това разгласи ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева на брифинг, отдаден на следствието по случаите " Винпром Карнобат ", " Сис индустрийс " и " Топаз Мел ".

Тя изясни, че са повдигнати обвинявания на притежателя на " Винпром Карнобат " и " Сис индустрийс " Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима души.

" Предмет на следствие са закононарушенията, а не фигурите ", посочи Начева и няколко пъти сподели, че фамилии и семейства не се проверяват.

Общо 20 са сдруженията с легална активност , който са свързани между тях и вземат участие в данъчните измами по случая " Карнобат " . Инкриминирания интервал е от 2009 година до 2018 година

Начева напомни, че под управлението на Специализираната прокуратура на 18 юли 2018 година е открита противозаконната фабрика, употребена от незаконната група за произвеждане на цигари.

Образуваното досъдебно произвеждане е за присъединяване на проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари, разясни тя.

Лицата, свързани с въпросната фабрика, и откритите на място по един или различен метод, са свързани с търговски сдружения. Сезирана е организация " Митници ", ще бъдат осъществени и проверки на сдруженията, добави Начева.

Открити са цигари за 3 милиона лв., натоварени в транспортно средство.

Наблюдаващият следствието прокурор Ангел Кънев разяснява, че във фабриката за цигари са употребявани извънредно професионални машини, а режимът на работа е разрешавал производството на 1 000 мастер бокса за една седмица. Произведените цигари са били предопределени за нашия пазар, само че и за чужбина. Произвеждали са се известни марки. Трябва да съберем всички доказателства и да внесем обвинителен акт в съда, който да способства за неоправдателни присъда на въпросните лица, акцентира Кънев и добави, че задачата е да се стигне до ръководителите на проведената незаконна група.

Оръжието, намерено при обиските, е законно притежавано. Нарушен е обаче разрешителният режим за предпазване, посочи на журналистически въпрос Ангел Кънев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР