Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искания за

...
Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искания за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поиска отстраняването на кмета и на зам.-кмет на Годеч

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания углавен съд претенции за премахване от служба на кмета на община Годеч Радослав Асенов и на зам.-кмета Надя Сотирова, оповестиха от обвиняването.

Двамата са привлечени като обвинени за това, че Асенов е управлявал, а неговият заместител Сотирова е взела участие в проведена незаконна група, основана с користна цел. А точно – да прави в съгласие в страната длъжностни и документни закононарушения, нелегално придобиване на парични средства от европейски фондове, както и на средства, принадлежащи на българската страна или предоставени от Европейски Съюз за съфинансиране на планове, управлявани от Държавен фонд „ Земеделие ", изясняват от Спецпрокулатурата.

Организираната незаконна група е работила на територията на Софийска област и София-град. За присъединяване в нея са привлечени в качеството на обвинени още две лица, прецизират от обвиняването.

Кметът и зам.-кметът на Годеч са с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 90 000 лева Двамата нямат право да напущат страната.

„ Прокуратурата желае премахване от служба на Р.А. и Н.С., защото закононарушенията, за които са упрекнати, са осъществени по отношение на работата им. Налице са доказателства, че в случай че продължат да заемат длъжностите си в администрацията на община Годеч, това би попречило на обективното, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото “, написа още в известието от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР