Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение в подбудителство на собственика и

...
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение в подбудителство на собственика и
Коментари Харесай

Вече трима с обвинения за хакерската атака срещу НАП

Специализираната прокуратура е повдигнала обвиняване в подбуждане на притежателя и на комерсиалния шеф на компанията, в която работи компютърният експерт Кристиян Бойков, измамен под отговорност за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата.

Обвинението против Бойков е за закононарушение срещу Републиката за да сътвори ужас и боязън в популацията посредством компютърно закононарушение. Наказанието, което се планува е от 5 до 15 години затвор.

Собственикът и комерсиалният шеф са упрекнати, че съзнателно са склонили Бойков да извърши компютърно закононарушение. Търговският шеф и Бойков са освободени под парична гаранция от 20 000 лева Собственикът е разгласен за общодържавно търсене и ще му бъде издадена Европейска заповед за арест, показват от прокуратурата.

Спецпрокуратурата е уведомила Комисията за отбрана на персоналните данни и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) за повдигнатите обвинявания на тримата. Продължава събирането на доказателства, което може да докара до обвинявания и за други лица, прецизират още от прокуратурата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР