Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на

...
Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва мними фермери и чиновници за източване на евросубсидии през пасища

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за нелегално приемане на средства от фондове на Европейски Съюз, главно по ограничения на Държавен фонд " Земеделие ". В хода на следствие против проведена незаконна група в четвъртък са осъществени 18 претърсвания и изземвания в разнообразни парцели в София , а също общините Годеч и Костинброд , оповестиха от държавното обвиняване.

Става дума за служебни пространства в община Годеч, а също по този начин и в Областната дирекция по сигурност на храните в София област. При претърсванията са конфискувани голям брой бумаги, документи и парични суми.

Има арестувани лица за период от 24 часа.

Източници на Mediapool показаха, че се ревизира евентуална скица за източване на евросубсидии за земя посредством стопанисване на пасища. Сред арестуваните има чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните - София, настояват източниците ни. Официално от Българската организация за сигурност на храните разясниха, че ще окажат подпомагане на способените органи, само че към този миг различен коментар не могат да дадат.

В известието на прокуратурата не се споделя какъв брой пари са източени по схемата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР