Специалистите, отговорни за възстановяването на парижката катедрала Света Богородица“ се

...
Специалистите, отговорни за възстановяването на парижката катедрала Света Богородица“ се
Коментари Харесай

Спасяването на "Нотр дам" може да я доразруши

Специалистите, виновни за възобновяване на парижката катедрала „ Света Богородица “ се опасяват, че е допустимо идващият стадий от избавителните работи да провокира още по-сериозни опустошения, оповестява „ Дойче веле “. Дори нормално оптимистично настроеният военачалник Жан-Луи Жоржелен, назначен от френското държавно управление да дава отговор за възобновяване на Парижката Света Богородица, призна пред френски медии, че положението на свода на църквата би трябвало да се следи доста деликатно.

Практически най-важната идна задача е не възобновяване на катедралата, а предотвратяването на спомагателното й разрушение. Началото на същинското възстановяване е планувано за 2021 година, а краят – не е ясно по кое време, тъй като към момента не е към момента не е взето решение по какъв начин и с какви материали ще се правят реставрационни работи в Нотр Дам. Задачата се усложнява и обстоятелството, че преди реставрационните работи е належащо да се в профил многотонен пласт отровен оловен прахуляк. Експертите смятат думите на президента Макрон от нощта на пожара, че ремонтът ще завърши през 2024 година за прекомерно отимистимчни.

Но към този момент следва рискованата задача по демонтажа на отчасти разтопеното по време на пожара железно скеле, състои от към 10 хиляди греди и пръти. Задачата се усложнява и обстоятелството, че предиреставрационните работи е належащо да се в профил многотонен пласт отровен оловен прахуляк. Експертите смят думите на президента Макрон от нощта на пожара, че ремонтът ще завърши през 2024 година за голословни и прекомерно отимистични.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР