Специалистите от британския Ексетърски университет разказаха, че в пластмасовите бутилки

...
Специалистите от британския Ексетърски университет разказаха, че в пластмасовите бутилки
Коментари Харесай

Учени категорични: Пластмасовите бутилки водят до рак

Специалистите от английския Ексетърски университет описаха, че в пластмасовите бутилки и контейнерите за храна има химическо съединяване бисфенол А, което може да стане повода за редица онкологични болести. Това написа в. " Телеграф "
В рамките на опит е изработен разбор на урината на 94 младежи. В резултат при 86% от тях е бил открит бисфенол А. Поради това, че химическото съединяване, което е налично в пластмасовите пакети, се трансферира и върху храната, учениците са били помолени да не използват опакованите в този материал храни.

Лекарите споделиха на Стаматис, че е болен от рак и му остават 6 месеца, само че той отхвърли химиотерапията и доживя до 102 години! Ето каква е тайната му (ВИДЕО)

Въпреки опита обаче количеството на бисфенол в урината на младежите не намаляло. Отбелязва се, че даже и тези артикули, които не са се намирали в пластмасови контейнери или пакети, съдържали съставки, които са подложени на въздействието на бисфенол по време на производството. При това най-опасни съгласно учените са бутилките за вода, които се употребяват дълго време.

Учени откриха кои артикули могат да ускорят 100 пъти развиването на рак

Впрочем от организацията British Plastics Federation разкритикуваха научния труд на английските откриватели, отбелязвайки, че съществуването на бисфенол А в пластмасата е прекомерно пресилено.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР