Специалисти от САЩ и Холандия предсказаха, че в близко бъдеще

...
Специалисти от САЩ и Холандия предсказаха, че в близко бъдеще
Коментари Харесай

Учени със стряскаща прогноза за пандемия от болестта на Паркинсон

Специалисти от Съединени американски щати и Холандия предсказаха, че в близко бъдеще светът ще бъде обзет от пандемия от заболяването на Паркинсон поради демографската обстановка и други фактори, оповестява American Journal of Managed Care.
 
Неврогенеративните болести са измежду главните аргументи за нетрудоспособност в актуалния свят.
 
Сред тях най-голямо разпространяване през последните няколко десетилетия получи заболяването на Паркинсон. Това неизлечимо към този момент заболяване е провокирано от гибелта на неврони, произвеждащи допамин.
 
В резултат у засегнатите от заболяването хора се появяват тремор, проблеми с мускулите, загуба на равновесието.
 
От 1990 година до 2015 година пациентите, наранени от заболяването на Паркинсон, надвишиха 6 милиона.

 

 
По мнението на експертите, до 2014 година в резултат на увеличение междинната възраст на популацията засегнатите от заболяването ще са над 12 милиона.
 
Други, повишаващи риска от невродегенеративни заболявания фактори са пестицидите, разтворителите, тежките метали, които попадат в околната среда. Освен това резултатите от някои проучвания сочат, че рискът от заболяването на Паркинсон е по-голям за непушачите, въпреки да не е открита причинно-следствена връзка.
 
Специалистите считат, че пандемията може да бъде предотвратена, само че за задачата ще са нужни обилни старания, свързани с създаване на лечения, профилактика и грижи за болните.

Източник: БТА
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР