Представители на Община Варна и жители на Максуда достигнаха до

...
Представители на Община Варна и жители на Максуда достигнаха до
Коментари Харесай

Община Варна и живущи в Максуда ще чистят заедно сметищата в района

Представители на Община Варна и поданици на Максуда доближиха до съгласие за потребността от повишение на успеваемостта на сметосъбирането и благоустрояването в региона. Това стана ясно през днешния ден, откакто кметът Благомир Коцев, посредникът по етническите въпроси Николай Николов и заместник-кметът по сигурността и публичния ред Илия Коев се срещнаха с хора там. Гражданите показаха дейна позиция и предпочитание да се включат в самодейността на Община Варна „ Мисли световно, действай локално “ за премахване на противозаконните сметища и микросметища, в това число и в Максуда. Акцията там ще се организира по-късно този месец, стана ясно още от диалога на кмета с жителите. 

Посещението бе проведено, откакто предходната седмица кметът Благомир Коцев се срещна с група доброволци. Заедно с управлението на общината те набелязаха идващите стъпки в акцията, инициирана от кмета на Варна. Една от задачите е поетапно разчистване по цялата дължина на бул. „ Васил Левски “. Срещата с жители на Максуда и самодейността за разчистване на сметищата там беше препоръчана от самите доброволци. Като първа локация беше разискван точно сектора на булеварда от кръговото кръстовище на ул. „ Девня “ в посока към автогарата. 



Кметът Коцев изслуша и проблемите на живущите в Максуда, които желаеха слагането на повече контейнери за боклук. Те сигнализираха, че единствените съдове са ситуирани надалеч от булеварда и по-трудно се обслужват от сметопочистващата компания. Хората се оплакаха и от неприятното положение на контейнерите за боклук. По думите им, микросметищата се получават точно тъй като няма задоволително места за изхвърляне на боклуци. Те показаха цялостна подготвеност да подкрепят дейностите по почистването на региона. Кметът Коцев означи, че улиците сред къщите в самия регион са добре поддържани и очевидно хората желаят да запазят положителния им тип.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР