Специалисти от руския Център за управление на полетите ще извършат

...
Специалисти от руския Център за управление на полетите ще извършат
Коментари Харесай

Извършват корекция на орбитата на Международната космическа станция с 900 метра

Специалисти от съветския Център за ръководство на полетите ще извършат маневри за промяна на орбитата на Международната галактическа станция (МКС) на 3 юли, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Средната височина на орбитата на станцията ще бъде увеличена с 900 метра, оповести пресслужбата на научната организация ЦНИИмаш към Роскосмос. Корекцията на орбитата ще бъде осъществена благодарение на моторите на служебния модул "Звезда " на МКС. В резултат на маневрите междинната височина на орбитата на станцията ще се усили с 900 метра и ще е 413,7 км, прецизираха от ЦНИИмаш. Корекцията цели образуване на подобаващи условия по отношение на идното изстрелване на пилотирания транспортен съд "Союз МС-13 " и товарния транспортен съд "Прогрес МС-12 ".

Със "Союз МС-13 " към МКС се планува да се насочи следващата експедиция, включваща съветския космонавт Александър Скворцов, астронавта Андрю Морган от НАСА и италианския астронавт Лука Пармитано от Европейската галактическа организация. Стартът на "Союз МС-13 " е плануван за 20 юли от космодрума Байконур, а на "Прогрес МС-12 " - за 31 юли също от Байконур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР