Специалисти от архитектурното бюро Vincent Callebaut Architectures представиха иновационен проект

...
Специалисти от архитектурното бюро Vincent Callebaut Architectures представиха иновационен проект
Коментари Харесай

Вижте най-новото чудо на света!

Специалисти от архитектурното бюро Vincent Callebaut Architectures показаха иновационен план за нов екологичен хотел на Филипините. Проектът съставлява хотел във формата на раковина и кули, ситуирани в крайбрежна лагуна, пишат локални медии. Архитектите били въодушевени от естествените форми на бреговата линия. Екологичният план Nautilus Eco-Resort бил наименуван по този начин по отношение на именития капитан Немо от романа на Жул Верн, като концепцията е, че се употребяват разнообразни възобновими източници на сила, чиито остатъци ще се пренасочват към общински институции.




Спиралното разположение на постройката е изчислено по отношение на цифрата на Фибоначи, което архитектите употребяват в качеството на " Златно сечение " за основаването на образно привлекателни планове.




Целта на плана се заключава в това, средствата, получени от туризъм, за оказват помощ да се финансира работата на учените, а туристите от своя страна ще бъдат първите, които ще се срещнат с откритията и разработките на еколозите.



В хотела едновременно ще могат да почиват повече от 500 посетители.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР