Специалист назова най-опасните пози за спане, съобщава URA.RU. Според Артьом

...
Специалист назова най-опасните пози за спане, съобщава URA.RU. Според Артьом
Коментари Харесай

Експерт посочи най-опасните за сън пози

Специалист назова най-опасните пози за спане, оповестява URA.RU. Според Артьом Ранюшкин, експерт по физическо развиване на деца и възрастни, двигателен терапевт и инструктор по соматично обучение, най-опасно е да се спи встрани или по тил с възглавница под главата - това предизвика деформиране на таза и сколиоза, смяна в захапката и способства за скърцане на зъбите.

" Най-популярните позиции - встрани или по тил с възглавница под главата - са нежелателни за непрекъснат сън. Тялото бързо " запомня " комфортната за него позиция ", отбелязва специалистът. При сън на една страна челюстта се " плъзга " встрани и заради това зъбите скърцат, дъвкателните мускули се пренапрягат, получават се " щраквания " в челюстта, добави той.
Дългото спане може да е рисково за здравето
Спането повече от осем часа може да бъде нездравословно за вашето здраве. Колкото по-дълго спим, толкоз повече рискуваме да се сдобием с разли...

Не бива и да се спи по тил без възглавница - по този начин челюстта " пропада ". „ Ако сложим единствено главата на възглавницата, тогава челюстта, в противен случай, " измества " се напред. С течение на времето тази позиция се фиксира, заради което лицето и захапката се трансформират ", изяснява специалистът.

Специалистът обобщава, че за безвреден сън се нуждаем от огромна възглавница, върху която би трябвало да легнем с тил, тъй че да обгръща долната част на гърба и да отива към главата, а наклонът на тялото да е към 45 градуса.

По-рано консултантът на цифровата здравна услуга " Доктор наоколо ", терапевтът Мария Озерская, изясни за какво не трябва да се спи в една стая с включен компютър. Според нея заплахата се крие в синия набор на светлината, която излъчва мониторът. Тя кара човешкото тяло да има вяра, че е ден, въздейства отрицателно върху производството на хормона мелатонин, който е нужен за заспиване и първокласен сън, и може да докара до осуетяване на биологичния часовник.

 
Безгрешен механизъм всеки ден ни унася в сън
Израелски учени са разкрили, че стартира да ни се доспива, когато в тялото се натрупа хомеостатично налягане, породено от натрупването н...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР