Спешна разпродажба на ведомствени апартаменти, собственост на Община Пловдив, ще

...
Спешна разпродажба на ведомствени апартаменти, собственост на Община Пловдив, ще
Коментари Харесай

Спешно продават ведомствени жилища

Спешна ликвидация на ведомствени жилища, благосъстоятелност на Община Пловдив, ще има на идната сесия на Общинския съвет. Заместник-кметът по общинска благосъстоятелност арх. Невена Балчева е входирала 9 оферти за продажба на жилищата на общинари, както и още 10 жилището на наемател и в жилища.

Според последните промени в наредбите, с цел да си купи общинар ведомствено жилище би трябвало да е живял в него най-малко 5 години, а за жител наемател срокът е 10 години, прецизира Trafficnews. Той не би трябвало да има идеални елементи от парцели на територията на Община Пловдив също по този начин.

Общинските съветници би трябвало да гласоподават процедурата, като и те да дефинират цената, на която ще се продаде жилищата. Обикновено сумата е пазарната оценка, която върви с предлагането. Най-много жилища ще бъдат продадени в блоковете на ул. „ Богомил” 105, където Община Пловдив закупи жилищата преди 10-ина години.

Най-големият апартамент там ще бъде продаден на Милена Златанова от 91 кв.м. Тя е основен контрольор в отдел „ Образование”, като в жилището се населява от четиричленното ѝ семейство. Пазарната оценка на жилището е 104 000 лв..

Шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов ще закупи парцела си в този блок, който е от 70 кв.м – пазарната му цена съгласно самостоятелен оценител е 78 000 лв.. На „ Богомил” 105 апартаментът ще си купи и Надежда Райчева – началник на отдел в „ Местни налози и такси”. Жилището е 63 кв.м, а сумата е близо 60 000 лв..

Радостина Гюлеметова – механически помощник в Оперативна програма „ Жилфонд”, ще вземе жилището си на „ Богомил” за77 хиляди лв., като той е огромен 66 кв.м. Другият апартамент в този комплекс ще се купи от юристконсултът в отдел „ Обществени поръчки” Тодор Анчев. Неговото жилище 70 кв.м, а пазарната цена е 78 хиляди лв..

Два жилището ще бъдат продадени и на ул. „ Победа”. Единият ще е за Георги Халачев, който е дълготраен чиновник в отдел „ Образование”. Апартаментът е от 55 кв.м, а цената му – 56 хиляди лв.. Другият ще е за новата шефка на отдел „ Екология” Вяра Колева – цената е 57 000 лв. за 55 кв.м.

Главният специалист Лиляна Павлова в отдел „ Общински парцели и жилищна политика” е поискала да купи жилището си на бул. „ Княгиня Мария Луиза” тъкмо до Малката Базилика. Той е на цена от 70 000 лв. за 64 кв.м жилищна повърхност.

Последният общинар, който ще се снабди с апартамент е Петя Гюнер – специалист в отдел „ Финансова политика”. Апартаментът е от 45 кв.м, а пазарната му цена е 51 хиляди лв.

Още 10 жилища ще бъдат продадени на сесията от фонд „ Настаняване под наем”. Пет от тях са в „ Тракия”, три в Столипиново, по един в „ Централен” и „ Западен”. Те са с величина от 36 кв.м до 70 кв.м, а цената им е от 24 000 до 70 00 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР